Vytvarujte si bruško vhodnou sťahovacou bielizňou. Snímka: photl.com
StoryEditor

Pravidlá pri výbere sťahovacej bielizne. Odteraz krásna postava

24.02.2016, 13:45
Životný štýl
Čaká vás dôležitá udalosť a chcete mať vo večerných šatách lepšie držanie tela alebo vás trápi oblejšie bruško?

Sebavedomie vám môže dodať oblečenie, ktoré zdôrazní vaše prednosti a skryje oblasti, na ktoré nechcete upozorňovať, ale tiež tzv. sťahovací program. Ako postupovať pri výbere správnej bielizne, radí expertka Helena Konarovská.

Všetko začína už výberom správnej podprsenky: najčastejšou chybou býva nevhodná veľkosť, väčšina žien si totiž myslí, že má väčší obvod a menšie košíčky, ako píše idnes.cz. To bol aj prípad figurantky Soni, ktorá prišla s podprsenkou 85D. Helena Konarovská jej vybrala trochu inú veľkosť - 75E. "To znamená, že to celé musíme trochu prestavať," vysvetlila na začiatku.

Sťahovanie trikrát inak

Ako prvé zvolila sťahovacie body. "Prsia sme tak zdvihli smerom nahor, líniu brucha aj chrbta sme urobili hladkú a nie je vidieť prechod medzi pásom a džínsami. Pritom sa Soňa stále môže ohýbať a predovšetkým voľne dýchať," opisuje odborníčka na spodnú bielizeň. Vhodne zvolené body by vás podľa nej nemalo tlačiť. "Len vás núti vyrovnať chrbát a trochu viac zatiahnuť brucho."

Druhým modelom bola spodnička: na prvý pohľad malá, ale veľmi elastická, takže sa v nej Soňa necítila príliš stiahnutá ani obmedzená v pohybe. "Výhodou je, že si nemusíte brať nič iné, pretože je to spodnička celosťahovacia a obsahuje nohavičky. Je nutné ju vytiahnuť naozaj vysoko, bežne sa dáva pod podprsenku. Podprsenka sa zapne cez ňu," hovorí Konarovská.

Ak sa chcete zamerať na dôkladné stiahnutie brucha, je vhodné zvoliť sťahovacie tielko. Pretože stiahne aj žalúdok, môže byť jeho nosenie náročné pre tých, čo sú rovnako ako Soňa v tejto oblasti citlivejší na tlak. Alternatívou môžu byť sťahovacie nohavice, s ktorými sa vyhnete stiahnutiu žalúdka. Ak sa vám v lete odierajú vnútorné strany stehien, skúste siahnuť po tých s dlhšími nohavičkami.

Poriadne skúšajte a neprežeňte to

Ženy si často nie sú isté, v akej veľkosti si sťahovaciu bielizeň zaobstarať; univerzálnym pravidlom je podľa odborníčky voliť vždy o číslo menšiu veľkosť. Všetko ale záleží na tom, či sa cítite príjemne, v tom vám stiahnutý žalúdok ani obmedzené dýchanie veľmi nepomôžu. Základom je bielizeň v obchode poriadne vyskúšať a chvíľu v ňom pobudnúť, a to ako postojačky, tak posediačky.

Dôležité je tiež dbať na svoje zdravie - do sťahovania tela by ste sa rozhodne nemali púšťať viac ako štyrikrát v týždni. "Telo potom navyše prestane pracovať a "odloží"sa do sťahovacieho programu. Keď si potom sťahovacie nohavičky zložíte, bruško vám spadne tam, kam nechcete, nebude držať napríklad v športovom oblečení," dodáva Helena Konarovská.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 23:31