shutterstock.com
StoryEditor

Poznáte túto zázračnú hubu? Symbolizuje dlhovekosť, zdravie či mladosť

02.11.2020, 12:00
Zdravie
Liečivé účinky výnimočnej huby REISHI sú známe už celé tisícročia. S čím všetkým nám dokáže pomôcť?

Leskokôrka hnedočervená, ktorú väčšina z nás pozná najmä pod názvom Reishi, patrí medzi najvýznamnejšie liečivé huby. V Ázii sa používa pri liečení mnohých chorôb už viac ako 4-tisíc rokov a vyslúžila si tiež označenie „zázračná huba“ alebo „rastlina s duchovnou silou“.
Jej účinné látky nám pomáhajú zvládnuť mnohé bakteriálne, vírusové či mykotické ochorenia. Navyše glykoproteín z Reishi vykazuje účinky i proti skupine herpetických vírusov, a preto má svoje využitie aj pri liečbe pásového oparu alebo bežného oparu na perách.

Lieči nespavosť
Klinické testy tiež preukázali, že užívanie Reishi je vhodným prostriedkom na vysoký krvný tlak, ako aj na zníženie hladiny cholesterolu. Lekári zároveň odporúčajú starým ľuďom užívať Reishi i na zlepšenie pamäti, orientačných schopností a schopnosti koncentrácie. Účinky tohto prírodného zázraku sa osvedčili napríklad aj pri pacientoch so srdcovými chorobami, a to pri liečbe dýchavičnosti či srdcovej arytmie.
Navyše, tento druh huby obsahuje účinné látky, ktoré pôsobia upokojujúco aj na nervovú sústavu, pomáha pri nespavosti, zvyšuje chuť do jedla a stabilizuje emócie. Reishi patrí medzi takzvané prírodné adaptogény, ktoré celkovo podporujú a harmonizujú nervový a hormonálny systém.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:36