pexels.com
StoryEditor

Aj vy robíte vo vzťahu stále kompromisy? Chyba! Urobte niečo konečne iba pre seba

21.03.2019, 08:40
Vzťahy
Pretože aspoň občas je fajn mať niečo presne tak, ako to chceme. Aj keď sme v manželstve a máme rôzne záväzky a už sme tak trochu podľahli predstave, že my sa musíme prispôsobovať ostatným. Občas je super vedieť, že sa niečo alebo niekto prispôsobil nám, pretože to je dôkaz lásky a úcty. Pretože aj my to často robíme pre nich a už si to poriadne ani neuvedomujeme, lebo to berieme ako samozrejmosť.

Prispôsobenie sa nie je kompromis

Sú to drobnosti, ktoré možno už ani neriešite. Urobíte v nedeľu na obed sviečkovú na smotane, pretože má muž na ňu chuť. Tak vy si teda dáte tiež, hoci len knedľu so šťavou, veď nevadí, že ste mali chuť na vyprážaný karfiol.  Keď ide Formula 1, nedovolíte si ani pípnuť a popri žehlení pozeráte s ním (ak teda nemáte druhú telku)), hoci na inom programe ide chalupársky magazín, ktorý ste chceli vidieť. Nepozerávate  ho pravidelne, ako on tú svoju formulu, ale aj tak ste ho chceli vidieť. Nevadí, veď je to hlúposť. Ideme ďalej. Páči sa mu, že ste blondína a tak sa už roky odfarbujete, hoci by ste chceli skúsiť niečo iné. Kvôli nemu blondínou ostanete, veď čo ak by ste sa mu už nepáčili? A letná dovolenka. Tak to je kapitola sama! Chorvátsko a jeho milovaný Brač, kam sa vždy chodí s rovnakou partiou. Autom. Každý rok. Aj keď vy by ste chceli ísť na Mallorcu a lietadlom. Nie, to nie je téma a bodka. Hoci to stojí také isté peniaze, skrátka o tomto vy nerozhodujete a ani nedebatujete. A čo deti? Chceli ste tri a máte jedno. Pretože on už viac nechce, nezvládne, proste nie. A vy viete, že by ste ešte chceli aj zvládli, ale však netlačíte na pílu, veď vzťah je predsa o kompromisoch. Toto však nie sú kompromisy, toto je totálne podriadenie sa.

Niekedy aj podľa vás

Nič sa nestane, keď si presadíte svoje. Keď sa detí ani muža neopýtate, na čo majú chuť, ale jednoducho ten karfiol vypražíte. A verte tomu, že keď budú hladní, dajú si :o) A občas sa dokonca stane aj to, že mama nemá chuť variť vôbec. Proste nič, chuť na varenie NULA. No a? Nemusíte ísť stále na doraz a plniť všetkým ich priania. Neriešte príliš to, že musíte byť v očiach rodiny dokonalá žena a mama. To sa skrátka nedá. Aj dobrá mama občas nemá náladu a potrebuje si ľahnúť a rodina sa musí vynájsť. Odrazu zistia, ako funguje práčka, aj ako sa  objednáva pizza. Nemusíte mať chuť na sex vždy keď váš muž (veď ani on nemá chuť vtedy, keď vy) a ani s ním nemusíte pozerať horor, keď by ste si rada čítala knižku. Treba to len vedieť občas povedať. Úprimne a s citom, veď na tom nič nie je.

Harmónia je šťastie

Ženy, ktoré majú neustále pocit, že sa obetovali druhým, bývajú nešťastné a choré. Nedovoľte, aby ste sa stali takou ženou. Hoci je to naša prirodzenosť a tak trochu aj poslanie, roky života obetovať deťom, v istom momente stačilo. Rodina, muž a domácnosť, to všetko je dôležité, ale nie len to vás robí kompletnou a šťastnou. Je tu ešte aj práca, priatelia, hobby. Všetko to musí byť v harmónii, aby sme si povedali, že sme šťastné. Keď sme zopár dní doma s chorými deťmi a všetko ide stranou, je prirodzené, že potom prídu dni, kedy zas musíme viac zarezávať v práci. Keď si užívate sama s partnerom na predĺženom víkende, potom zas prídu dni, kedy túžite ísť von len s kamoškami. Keď obetujete hodiny života práci na záhrade, odmení vás svojou krásou. Potom však už o nej nechcete nejakú dobu ani počuť, ale len sedieť a užívať si iba pohľad na ňu. A tak to má byť.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 22:55