Suroviny:
400g kuracích prś, 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu, 1 lyžička mletej ostrej papriky, čierne korenie, morská soľ, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice repkového oleja, 500g vopred uvarenej zmesi quinoy a bulguru, 4 hrste rukoly, 100g uhorky, 1 hrsť čerstvého koriandru, 100g mrkvy, 1 mango, 1 zväzok reďkoviek, 2 avokáda, 2 lyžice ľanových semienok, 2 lyžice lúpaných slnečnicových semienok, 1 lahôdková cibuľka, 100g majonézy, 1 lyžica francúzskej dijonskej horčice, 1 lyžička sladkej mletej papriky, šťava z 1 limetky
Postup:
Očistené kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a ochutíme nasekaným tymianom, ostrou paprikou, čiernym korením, morskou soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Poriadne premiešame, pridáme repkový olej a dáme opiecť na panvicu do chrumkava. Hotové mäso prikryjeme a necháme pod pokrievkou, dokým si nenachystáme prílohu. Quinou a bulgur rozdelíme do 4 väčších misiek, postupne pridáme čerstvú rukolu, nakrájanú uhorku, koriander, mrkvu nakrájanú na rezance, mango na plátky, reďkovky na štvrtiny a avokádo nakrájané na drobné kocky. Na dresing pripravíme majonézu, francúzsku dijonsku horčicu, sladkú papriku a limetkovú šťavu. Dochutíme podľa chuti čiernym korením a morskou soľou.
Servírovanie:
Na koniec pridáme ľanové a slnečnicové lúpané semienka, nasekanú lahôdkovú cibuľku a dresing podávame v samostatnej miske.