mäsové guličky, mäso, obed, rýchly obeddreamstime
StoryEditor

Rýchly obed aj pre tých náročnejších. Pripravte si chutné mäsové guličky podľa nášho receptu

22.04.2021, 10:00
Recepty a tipy
Ak máte dnes chuť na mäso, máme pre vás tip, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Suroviny
500 g mletého bravčového mäsa
250 g ryže
2 ks vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
kurkuma

Na omáčku
1 000 g paradajkového pyré
1 konzerva paradajok
1 ks cibuľa
1 dcl oleja
soľ
čierne korenie
2 ks bobkový list
kryštálový alebo trstinový cukor na dochutenie
ocot na dochutenie
petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

1. Najskôr si do polomäkka uvaríme ryžu. Necháme vychladnúť.

2. K mletému mäsu pridáme vajce, roztlačený cesnak, soľ a koreniny podľa chuti. A zapracujeme aj ryžu. Všetko spolu premiešame.

3. Cibuľu očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľku orestujeme. Potom pridáme paradajkové pyré, ochutíme koreninami a bobkovým listom a prevaríme. Dochutíme cukrom a octom.

4. Z mäsa rukami tvarujeme menšie guľky a pridávame ich do horúcej paradajkovej omáčky. Varíme asi pol hodiny. Pred podávaním pridáme petržlenovú vňatku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:17