shutterstock.com
StoryEditor

Sezóna tekvíc je tu. Pripravte si tú najchutnejšiu polievku z tekvice hokkaido bez múky a oleja!

29.09.2020, 12:30
Recepty a tipy
Navyše ju budete mať pripravenú do 30 minút! Zdravá a rýchla polievka, čo viac si priať?

Potrebujeme:

1 stredne veľkú tekvicu hokkaido

cca 70 g masla

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

korenie kurkuma

1 bobkový list

3 kvietky badiánu

chilli pastu alebo korenie

soľ

Na ochutenie: 

tekvicové semienka

tekvicový olej

Postup:
Tekvicu si rozpolíte a vydlabete stred. Potom tekvicu nakrájate na mesiačiky, poprípade mesiačiky na polky, podľa veľkosti hrnca. V hrnci si rozpálite maslo a orestujete cibuľu, ktorú poprášite korením kurkuma. Keď je cibuľa orestovaná dozlata, pridáte tekvicu hokkaido a zalejete studenou vodou. POZOR! Nepridajte veľa vody, aby bola polievka hustá. Stačí, ak voda zaleje tekvicu. Pridáte očistený strúčik cesnaku, kvietky badiánu a bobkový list a varíte 15 minút. Po 15 minútach osolíte, pridáte buď chilli pastu alebo mleté chilli a varíte ďalších 15 minút. Keď je tekvica mäkká, vyberiete badián aj bobkový list a tekvicu rozmixujete ponorným mixérom.

Na panvici si opražte tekvicové semienka, ktorými následne posypete polievku a pridáte tekvicový olej podľa chuti.

TIP: Ak polievka nie je dostatočne hustá, pridajte jeden uvarený zemiak alebo uvarený bulgur a rozmixujte

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 03:37