baklazanova natierka
Zdroj: shutterstock.com

Milujete nátierky? Vyskúšajte túto dobrotu z pečených baklažánov

TV MAX 20.05.2020, 11:30 Recepty a tipy
Ak sa vám pri myšlienke na domáce nátierky a čerstvý chlieb zbiehajú slinky, určite pokračujte v čítaní a skúste náš recept.

Nátierka z pečených baklažánov

2 strúčiky cesnaku
2 baklažány
1 lyžica olivového oleja
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 vetvička rozmarínu
2 lyžice tahini pasty
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžička rímskej rasce
čili paprička podľa chuti

POSTUP:
1. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Baklažán rozkrojíme pozdĺžne, pokvapkáme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme a posypeme vetvičkami rozmarínu a plátkami cesnaku.
2. Takto pripravený baklažán pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 30 minút. Potom necháme vychladnúť, z baklažánov vylúpeme dužiny, vložíme ich do misy a rozmixujeme.
3. Do rozmixovaných baklažánov pridáme tahini pastu, citrónovú šťavu, rímsku rascu, dochutíme soľou, čili papričkami a zvyšným olivovým olejom.
4. Hotovú baklažánovú pastu necháme vychladnúť, podávame napríklad s granátovým jablkom a nachos alebo s čerstvým chlebíkom.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.