guláš
Zdroj: shutterstock.com

Zlatá pravidlá pre dobrý guláš! Takto bude zaručene vynikajúci!

Dá sa pripraviť prakticky z čohokoľvek a platí, že čo kuchár, to iný recept. Výborne nasýti celú rodinu a zostáva po ňom minimum špinavého riadu.

Zlaté pravidlá pre dobrý guláš
- Koľko mäsa, toľko cibule. Nejde o váhu, ale o objem.
- O kvalite a farbe guláša rozhoduje cibuľový základ.
- Rovnako dôležité je kvalitné mäso, najlepšie chutí zmes niekoľkých druhov, malo by tiež pochádzať z rôznych častí tela zvieraťa.
- Základným korením je mletá červená paprika, cesnak, majorán a mletá rasca.
- Na 1 kg mäsa idú 3 zarovnané čajové lyžičky soli.
- Paradajky obsahujú prirodzené konzervanty, nešetrite nimi.
- Hovädzie mäso potrebuje v kotlíku najmenej 4 hodiny varenia, aby sa rozpadávalo.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.