shutterstock.com
StoryEditor

Skúste skladovať vaše potraviny v skle. Má to hneď niekoľko skvelých výhod

13.08.2019, 16:30
Recepty a tipy
Plasty, papiere, vrecká... Aj vy skladujete potraviny v kuchyni vo všetkom možnom? Skúste prejsť na sklo.

Prečo skladovať potraviny v skle?
– Lepšie to vyzerá: tekutiny, koreniny, cestoviny – to všetko pôsobí oveľa lepšie, keď je v skle.
– Lepšie z neho chutí: porovnajte si chuť kávy z plastového téglika a zo sklenenej šálky. Veľký rozdiel, však? Sklo totiž nemení chuť potravín.
– Je zdravšie: cez sklo sa k potravinám nič nedostane, a teda oveľa pomalšie podliehajú skaze.
– Môžete ho opakovane použiť: umyjete ho a je pripravené na ďalšie použitie.
– Je šetrné k prírode: pretože je ľahko recyklovateľné.


Čo všetko si môžem v kuchyni premiestniť z iných obalov do skla?
– mlieko
– džúsy a malinovky
– sirupy
– minerálky
– koreniny
– ryžu
– cestoviny
– sypké potraviny (múku, cukor, strúhanku, kávu...)
– oleje

Vedeli, ste že...

  • Energia ušetrená recykláciou jednej fľaše by mohla napájať počítač až 25 minút?
  • Pri tavení skla sa spotrebuje o 40 percent menej energie než pri výrobe zo surových materiálov?
  • Trvanlivosť minerálky balenej v PET fľaši je až o 40 percent kratšia než v sklenenej fľaši?
  • Obalové sklo je dnes takmer o polovicu ľahšie ako to, ktoré sa používalo pred 20 rokmi?
  • Bez ohľadu na to, koľkokrát sa sklo recykluje, zostáva jeho kvalita nezmenená?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:32