Prečo skladovať potraviny v skle?
– Lepšie to vyzerá: tekutiny, koreniny, cestoviny – to všetko pôsobí oveľa lepšie, keď je v skle.
– Lepšie z neho chutí: porovnajte si chuť kávy z plastového téglika a zo sklenenej šálky. Veľký rozdiel, však? Sklo totiž nemení chuť potravín.
– Je zdravšie: cez sklo sa k potravinám nič nedostane, a teda oveľa pomalšie podliehajú skaze.
– Môžete ho opakovane použiť: umyjete ho a je pripravené na ďalšie použitie.
– Je šetrné k prírode: pretože je ľahko recyklovateľné.
Čo všetko si môžem v kuchyni premiestniť z iných obalov do skla?
– mlieko
– džúsy a malinovky
– sirupy
– minerálky
– koreniny
– ryžu
– cestoviny
– sypké potraviny (múku, cukor, strúhanku, kávu...)
– oleje
Vedeli, ste že...
- Energia ušetrená recykláciou jednej fľaše by mohla napájať počítač až 25 minút?
- Pri tavení skla sa spotrebuje o 40 percent menej energie než pri výrobe zo surových materiálov?
- Trvanlivosť minerálky balenej v PET fľaši je až o 40 percent kratšia než v sklenenej fľaši?
- Obalové sklo je dnes takmer o polovicu ľahšie ako to, ktoré sa používalo pred 20 rokmi?
- Bez ohľadu na to, koľkokrát sa sklo recykluje, zostáva jeho kvalita nezmenená?