profimedia
StoryEditor

Zabudnite na praženicu! Vyskúšajte oveľa lepšie, no stále jednoduché recepty z vajíčok na raňajky

07.12.2021, 05:30
Recepty a tipy
Čo na raňajky? Omrzela vás už obyčajná praženica či hemendex? Prinášame vám inšpiráciu na možno nové a najmä jednoduché recepty z vajíčok, ktoré vás nakopnú.

1. Talianska omeleta (frittata)

 Frittata je talianske jedlo, ktoré je podobné našej omelete. Príprava frittaty s tofu a cuketou netrvá dlho a zasýti na dlhé hodiny. Ak potrebujete poriadny štart do dňa, toto je ten vhodný recept. 

Potrebujeme: 

4 vajcia

1 cuketa

180 g tofu

50 g strúhanej mozzarelly

50 g špaldovej múky

100 g paradajok

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

Postup

V miske si rozmiešame vajíčka, soľ, korenie, mozzarellu a špaldovú múku. Pridáme najemno nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájané tofu, premiešame a cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi cca 25 x 25 cm). Na vrch poukladáme tenké plátky nakrájaných paradajok  a pečieme 40-50 minút pri 190 stupňoch do zlatista. Môžeme podávať s celozrnným pečivom

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:53