instagram/silviaschneiderpf
StoryEditor

Slovenky sú šikovné v práci, dobré sme aj ako matky i gazdinky. Chcú nás muži z celého sveta!

02.06.2017, 14:40
Životný štýl
Milé Slovenky, začnite byť už na seba konečne pyšné, pretože máte byť na čo! Spája sa v nás toľko krásnych povahových aj fyzických vlastností, že to stojí za článok. Jediné, čo nám asi chýba je sebavedomie, pretože stále závidíme Američankám, Francúzkam či Švajčiarkam a pri tom ani veľmi nie je čo.

Máme sa fajn

V tých našich slovenských hlavách je akosi zakorenené, že sa neustále porovnávame a smutné je, že v tom porovnávaní vždy vyjdeme ako tie horšie. Švajčiarky zarábajú oveľa viac, v Austrálii je vyššia životná úroveň, Francúzky majú lepšie handry a na obedovú pauzu majú aj dve hodiny, v Amerike majú pre istotu lepšie úplne všetko... Nie je vám to povedomé? Nenapadlo vám nikdy že: „Dokelu, prečo som sa nemohla narodiť v nejakej lepšej krajine, ako je toto Slovensko, kde nič nefunguje?!“ A čo tak sa pozrieť na to z druhej (reálnejšej stránky)? Švajčiarky síce zarábajú oveľa viac, ale bežne robia 12 hodín denne a dokonca aj soboty, cez víkend nemôžu napríklad vysávať a na všetko existuje pravidlo, ktoré keď porušia, automaticky príde mastná pokuta. V Austrálii majú zas tak veľkú ozónovú dieru, že bez pokrývky hlavy a krémami s vysokým faktorom tam v lete takmer neprežijete – výskyt rakoviny kože je tu najvyšší na svete a tie ich vrásky na tvári, uff! Voda je tam v supermarkete drahšia, ako fľaša lacného vína. O pohodlnom pití z vodovodného kohútika môžu Austrálčanky iba snívať! Francúzky zas môžu ostať na materskej dovolenke veľmi krátko – sotva zopár mesiacov, niekedy dokonca len týždňov a idú späť makať, o dieťa sa im stará pestúnka. Američanky zas nevaria, ale pchajú sa polotovarmi a sú tučné. Denne stoja v dopravných zápchach niekoľko hodín a majú také drahé zdravotné poistenie, že neradno vážnejšie ochorieť... a takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Skrátka, na živote v každej ekonomicky vyspelejšej krajine sa dajú nájsť pozitíva ale aj veľké negatíva. Každá minca má dve strany a nič nie je dokonalé, veď to už poznáte. Nadávame, kritizujeme, pri tom nám až tak zle nie je. Máme všetko, čo potrebujeme a dokonca v súčasnosti máme asi najviac, ako sme kedy mali. Už v mladosti vlastníme byty či domy, môžeme cestovať, za rozumné peniaze študovať, za zdravotné poistenie veľa neplatíme a máme v ňom všetko... iste, mohlo by to byť aj lepšie, ale aj oveľa horšie!

 

Sme krásne

O Slovenkách sa hovorí, že patria k najkrajším ženám na svete. A je to pravda. Málokde je taká koncentrácia krásnych žien, ako v našej krajine. Nájdeme tu prírodné blondínky, čiernovlásky, aj ryšavé, chudé, prsnaté, kučeravé, nohaté, bokaté aj okaté... rozmanitá krása Sloveniek je proste super. Každý muž si medzi nami nájde presne takú, aká sa mu páči. A aj my medzi mužmi, čo je skvelé, predstavte si, že žijete v Grécku a páčia sa vám modrookí blonďáci :o)

Slovenským ženám naozaj až tak veľa netreba aby vyzerali dobre. Do vienka nám bola daná prirodzená krása s ktorou bodujeme po celom svete. Máme toľko úspešných svetoznámych modeliek, že je to vzhľadom na rozlohu a počet obyvateľov našej krajiny skutočne zaujímavé. Adriana Sklenaříková, Michaela Kociánová, Adriana Čerňanová či Kristína Chrasteková – to všetko sú Slovenky, ktoré sa vo svete modelingu dostali vďaka svojej slovenskej kráse na úplný vrchol. Nepotrebujeme toľko plastík, ako Latinsko-Americké krásky, nie sme nízke a krátkonohé ako Aziatky, nemáme veľké zadky ako Brazílčanky... Páčime sa našim mužom, aj cudzincom, ktorí s obľubou chodia na Slovensko „loviť“.

 

Sme dokonalé

O tom, že slovenské baby sú dokonalé, niet pochýb. Máme výnimočné športovkyne ako Danku Bartekovú, Danielu Hantuchovú, Dominiku Cibulkovú či legendárnu Martinu Moravcovú. Máme jednu z najkrajších herečiek na svete mladučkú Gabrielu Marcinkovú či opernú divu Adrianu Kučerovú. Tak ako je Slovensko v strede Európy a mieša sa tu vplyv východu aj západu, miešajú sa v nás aj dva typy žien. Jedna schopná a šikovná ženská, ktorá vie bez problémov konkurovať v práci a húževnatosti chlapovi a druhá nežná gazdiná a dobrá matka, ktorá ešte nezabudla ako odstrániť fľak z jeho košele. Ešte sme nestratili zbytky ženskosti, po ktorej chlapi tak veľmi prahnú. Ženy z východnej Európy sú otrlé biznismenky, ale domácu knedľu svojmu drahému asi ťažko urobia. Sme ochotné byť s našimi deťmi na materskej tri roky, lebo vieme, že je to pre ne dobré, aj za tú cenu, že budeme mať menej peňazí do rodinného rozpočtu. Sme ochotné ich dlho kojiť, aj rodiť prirodzene, pretože sme ešte nezabudli počúvať svoj vnútorný hlas. A popri tom vieme vymeniť žiarovku či vymaľovať byt. Slovenka si už vie na seba zarobiť a aj sa presadiť, ale ešte nezabudla udržiavať oheň v rodinnom krbe. A za to nás naši chlapi milujú. A za to by sme mali byť na seba pyšné a mať sa rady. Aj samé seba, aj jedna druhú. Lebo v tomto ešte naozaj zaostávame.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 14:27