pexels.com
StoryEditor

6 vecí, ktoré o ňom musíte vedieť skôr, ako si ho vezmete!

30.05.2017, 16:00
Životný štýl
Tak dobre. Videli ste klip od Maroon 5 k pesničke Sugar. Dojalo vás to, povedali ste mu "Áno" a teraz sa tešíte, že po dobrej žúrke, rozumej vašej svadbe, budete šťastní naveky vekov. Lenže...viete vôbec, koho si chcete zobrať za manžela???

V princípe ide len o to, aby ste zistili, čo je zač. Lebo prvý rok, dva, niekedy aj tri, sme do neho celého také zamilované, že nám môžu ujsť podstatné veci. A ak si ich nevšimnete, môžete si pokašľať celý život.
Vzájomne.
Keď mu budete tajne pozerať do mobilu a do FB, nič vám to nie je platné. Zistíte len s kým si vymieňa polozbytočné správy a esemesky.
Pokiaľ pred vami nič netají a neudržiava pararelný vzťah, sú to pre vás irelevantné informácie. Navyše sa kedykoľvek potom môžete prekecnúť a ťažko budete vysvetľovať, odkiaľ viete to, o čom sa bavil len so svojím najlepším kamošom. Sú dôležitejšie veci, ktoré potrebujete vedieť, aby ste sa naozaj presvedčili, že chcete nosiť jeho priezvisko.

1. Aký má vzťah s "bývalkami".
Lebo to veľa vypovedá o jeho povahe a o tom, ako sa dokáže vyrovnať so stratami v živote. Pokiaľ jeho bývalá nebola výstavná mrcha, neušla mu s jeho bratom alebo s najlepším kamošom a neokradla ho, mal by o nej hovoriť slušne. Mal by bez problémov priznať, že spolu zažili aj pekné chvíle.
Lebo veď aj zažili.
Ak o nej mlčí, hovorí vulgárne, jej telefónne číslo či FB konto sú zablokované a ich spoločné fotografie ste našli rituálne potrhané v škatuliach v garáži, dajte pozor. Niečo nie je v poriadku. A to by vás malo zaujímať..Určite buďte v pozore aj vtedy, keď s ňou chodí na "kamarátske" obedy, keď ju má ako "sestru", keď si veselo telefonuje s jej otcom, bratom, mamou, dedom a chodí na ich rodinné oslavy. Napriek rozchodu.
VY ste jeho baba. Vy máte byť jeho žena. A rozhodne nechcete, aby MU ONA radila, aké koláče si máte dať upiecť na svadbu. 

2. Aký je, keď si vypije..
Toto s ním pred svadbou musíte absolvovať. Dokonca niekoľkokrát. Lebo s ním máte byť celý život a akcií, kde sa to s alkoholom preženie, bude viac ako dosť. Sú muži ktorí, keď majú dosť, postavia sa a mlčky idú spať. Sú takí, ktorí sa usmievajú do tmy a nič nehovoria, len tak sa tešia zo života. Sú takí, čo tancujú a veselo zabávajú celú spoločnosť, potom takí, ktorým je zle a zvyšok noci strávia nad záchodovou misou, no a najhorší sú tí, v ktorých alkohol vyvoláva agtresivitu...Zistíte, aký je, ako sa k vám správa a aj podľa toho sa rozhodujte, či si ho necháte na celý život. 

3. Z ako zdravej rodiny pochádza?
Asi už neveríte tomu, že keď si beriete muža za manžela, jeho rodina k vám patriť nebude, ak vám nie je veľmi po chuti. VŽDY si s mužom beriete aj jeho rodinu, verte nám skôr alebo neskôr vás to dobehne. A okrem toho, aké sú v rodine vzťahy, zistite si aj ich zdravotný stav. Majú v rodine depresie? Nábehy na infarkty, cukrovku či iné choroby? Ako dlho žili, či žijú starí rodičia vášho miláčika? Všetko, na čo prídete, má totiž v genetickej výbave a vy s tým budete musieť žiť. Ak mu porodíte deti, tak to máte doma niekoľkonásobne.  

4. Aký štýl života preferuje
Je domased? Športuje? Má rád ľudí alebo je radšej sám? Chodí do divadla, do kina, na výstavy? Alebo len do krčmy? Cestuje, či poznávanie za hranicami považuje za zbytočnosť?
Rád trávi čas s rodinou? So svojou alebo vašou? Vyhýba sa vášmu okruhu známych, alebo medzi nich chodí rád? Berie vás medzi svojich, alebo vás drží bokom? 
Toto sú základné otázky, na ktoré vám svojím správaním a reakciami musí dať pred svadbou odpovede. Ak sa budú zhodovať s vašimi, je dobre. Ak sa v odpovediach rozchádzate, rátajte s tým, že bude boj. Lebo to, že sa protiklady priťahujú, môže byť pravda, ale nikto za tým nedodal, že rozhodne spolu nie sú šťastné. 

5. Má kamarátov? Akých?

Tak, ako vaše priateľky vypovedajú niečo o vás, tak sa o ňom veľa dozviete z toho, s kým trávi voľné chvíle. Chlapi zvyknú mať viac partičiek kamošov, každá je s niečím spätá- so športom, s prácou, so štúdiami. Všímajte si, či sú to muži, ktorí majú stabilné vzťahy a rodiny, alebo večne slobodní chalani, plávajúci životom. Počúvajte, čo hovoria, ako sa k sebe správajú a rátajte s tým, že niektorí budú súčasťou vašej rodiny. Tak sa utvrďte v tom, že vám to nie je proti srsti. 

6. Vidí pohár poloprázdny alebo poloplný?
Naša rada-siahajte po optimistoch! Po tých, ktorí vás pri problémoch objímu, uistia vás, že všetko sa vyrieši a s nadhľadom aj hľadajú riešenie. Siahajte takých, čo ľuďom nezávidia, čo ostatných neriešia a starajú sa o seba a o vás. Nechajte si toho chlapa, ktorý pri hokeji nevykrikuje, akí sú tí naši babráci, ale pri prehre mykne plecom, že je to život. Život s takýmto mužom je krajší a má zmysel tešiť sa na každý ďalší deň. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:34