Mnohé chuťovky vznikli čisto náhodne.dreamstime
StoryEditor

Dobroty, ktoré vznikli náhodou: Zemiakové lupienky, majonéza či mozzarella. Ako sa na ne prišlo?

27.05.2025, 15:00
Životný štýl

Nebyť kuchárskej CHYBY, NÁHODY ALEBO NEDOSTATKU surovín, nepochutnávali by sme si dnes na mozzarelle, nanuku ani na šampanskom.

Mozzarella

Traduje sa, že za mozzarellu vďačíme jednému nepozornému či nešikovnému neapolskému výrobcovi syrov. Keď prenášal čerstvý tvaroh, zakopol a celú várku vyklopil do hrnca s vriacou vodou. Kým vymyslel, ako svoju chybu napraviť, mozzarella bola na svete. Na podobnom princípe sa vyrába dodnes, avšak už to nie je dielo náhody.

Elementy ženy: Kaderník Ján Molnár

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. jún 2025 09:27