
Ak sa snažíte do života vniesť aspoň trošku zdravších alternatív, potom ste sa už iste stretli aj s rôznymi možnosťami, ktorými môžete nahradiť biely cukor. Majú oveľa menej kalórií a niektoré sú dokonca aj zdravšie. No isté riziká so sebou prinášajú aj oni.
Cukor
O cukre sa už dlhodobo hovorí ako o bielom jede. A áno, môžeme ho pokojne považovať za príčinu rôznych ochorení. Jeho nadmerná konzumácia pôsobí negatívne na vaše zuby, je príčinou obezity, spôsobuje výkyvy v hladine cukru v krvi. Má množstvo kalórií a ak ho konzumujete denne, potom je to so zdravým životným štýlom nezlučiteľné. Biely cukor sa nenachádza len v sladkostiach. Ukrýva sa v množstve potravín, o ktorých ste možno ani netušili. Aj preto ho denne skonzumujete určite viac, než si myslíte. Jeho výhodou je možno to, že z neho získate rýchlu energiu. Tá však pominie rovnako rýchlo, ako príde a určite je vhodnejšie čerpať ju z potravín či surovín, z ktorých sa uvoľňuje postupne.