farchív
StoryEditor

Toto sú najobľúbenejšie recepty svetovo známych kuchárov. Ramsey a Oliver majú úplne iný vkus!

22.10.2024, 14:05
Životný štýl

Obľúbené recepty známych kuchárov sa líšia podľa ich kulinárskeho štýlu, ale niektoré jedlá získali obrovskú popularitu po celom svete. Tu sú niektoré z najobľúbenejších receptov od populárnych šéfkuchárov vo svete. Ukazujú rozmanitosť štýlov a techník najznámejších kuchárov na svete, no všetky majú spoločné to, že sú výsledkom dlhoročných skúseností a lásky k vareniu.​

Gordon Ramsay - Beef Wellington

image

Beef Wellington je luxusné a elegantné jedlo, ktoré v sebe spája jemnosť hovädzej sviečkovice s chrumkavým lístkovým cestom a chuťovo bohatou náplňou​.

archív

Gordon Ramsay, slávny britský šéfkuchár, je známy svojím ikonickým jedlom Beef Wellington. Ide o hovädziu sviečkovicu potretú vrstvou pâté (zvyčajne z húb), zabalenú do lístkového cesta a upečenú do zlatista. Je to klasický anglický pokrm, ktorý vyžaduje precíznu techniku, a Ramsay je majster v jeho príprave. Tento pokrm sa často podáva na slávnostných večeriach a je jedným z Ramsayho podpisových jedál.  Beef Wellington nakrájajte na hrubé plátky a podávajte so zemiakovou kašou, pečenou zeleninou alebo omáčkou na báze vína (napr. omáčkou demi-glace). Toto jedlo je ideálne na slávnostné príležitosti a určite očarí vašich hostí svojím luxusným vzhľadom a bohatými chuťami.

image

Gordon Ramsey

twitter
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. október 2024 14:05