Na lúčenia budú iba tri minúty.dreamstime
StoryEditor

Máte na to iba tri minúty. Známe letisko obmedzilo dobu objímania a lúčenia v odletovej hale

21.10.2024, 13:00
Životný štýl

Lúčenie na letisku býva často plné emócií, pretože je to okamih, keď sa ľudia na čas rozchádzajú, či už ide o krátku alebo dlhšiu dobu. Je to situácia, ktorá môže kombinovať rôzne pocity – smútok, očakávanie, obavy, ale aj lásku a nádej. Každý v tomto momente potrebuje individuálny čas na spracovanie emócii. Novozélandské letisko sa však rozhodlo zaviesť nové pravidlá a na lúčenia majú všetci iba tri minúty.

Príliš dlhé objímanie so svojimi milovanými a blízkymi vás môže priviesť do problémov na medzinárodnom letisku v novozélandskom Dunedinu. To sa v záujme väčšej bezpečnosti a hladšej prevádzky rozhodlo obmedziť dobu objatia vo výstupnej zóne pred letiskom na tri minúty, informoval dnes spravodajský server The Guardian. Lúčenie na letisku je jedinečná kombinácia fyzického odchodu a emocionálnej blízkosti, ktorá často upevňuje vzťahy a pripomína ľuďom, aké dôležité je byť s tými, ktorých majú radi. Na novozélandskom letisku si však budú najnovšie musieť všetci švihnúť.

Mnohé letiská na príjazdovom parkovisku pred letiskom zaviedli takzvané "kiss and go". V preklade pusu a choďte. Malo to ten istý dôvod. Zrýchliť prevádzku a vyhnúť sa kopeniu áut. Táto "taktika" sa mnohým letiskám osvedčila. Preto sa zjavne rozhodlo novinku s krátkym objímaním zaviesť vedenie na letisku na Novom Zélande. Uvidíme či pravidlo z austrálskeho ostrova preberú aj ostatné príletové haly vo svete.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. október 2024 13:02