Zariaďte si domácnosť podľa Feng Shui, získate harmonický domov.Shutterstock
StoryEditor

Na detailoch záleží: Dosiahnite v domácnosti harmóniu vďaka Feng Shui

09.10.2024, 08:00
Životný štýl

Domov je miesto, kde sa chcete cítiť príjemne a bezpečne. Je to priestor, ktorý vám má poskytnúť bezpečie. Chaos do neho môžete vniesť pomerne jednoducho. Stačí pár nevhodných doplnkov, zlé usporiadanie nábytku či prerozdelenie izieb v domácnosti a harmónia, o ktorej každý túži je fuč.

Inšpirujte sa tipmi, ktoré so sebou prináša Feng Shui. Váš domov vďaka tomu nadobudne úplne nový rozmer.

Spálňa

Azda najdôležitejšou miestnosťou vašej domácnosti je spálňa. Práve tam si máte najviac oddýchnuť a načerpať energiu. V spálni sa vyhnite akýmkoľvek agresívnym a výrazným farbám. Uprednostnite tlmené, pastelové tóny. Svetlo hnedá, zelená, ale aj jemná ružová budú na vás pôsobiť upokojujúco. Posteľ by nemala byť umiestnená oproti dverám, hoci výhľad na ne by ste mali mať z dôvodu pocitu väčšieho bezpečia. V spálni by ste nemali mať žiadnu elektroniku. Na pozeranie televízora priamo z postele preto radšej zabudnite. Rovnako telefón si pred spaním nechajte radšej v inej miestnosti.

image

V spálni sa vyhnite výrazným a agresívnym farbám.

Shutterstock

Obývačka

Obývačka je miestom, kde sa schádza rodina. Aj preto by ste mali práve usporiadaním nábytku podporiť to, aby bola rodina či priatelia pokope. Pohovka a kreslá by mali byť oproti sebe a v žiadnom prípade by ste nemali mať dvere za chrbtom. Aj v tomto prípade, podobne ako v spálni to pôsobí rušivo a môže to vzbudzovať pocit nebezpečenstva, keď na dvere nemáte dobrý výhľad. Sviečky, kvety či doplnky urobia vašu obývaciu izbu útulnou, no dbajte na to, aby zároveň ostal priestor vzdušný a nepreplnený. Bude sa vám oveľa jednoduchšie udržiavať poriadok a zároveň rôzne doplnky nebudú pôsobiť chaoticky. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:20