Niektoré strachy sú absolútne iracionálne.dreamstime
StoryEditor

FOODMO: Označenie pre atypický strach, ktorý trápi mnohých ľudí

15.09.2024, 16:00
Životný štýl

Doba sociálnych sietí so sebou prináša aj rôzne nástrahy. Ľudia sa stávajú závislí nielen od nich, ale aj od príspevkov, ktoré sa na nich objavujú. Čoraz častejšie prepadajú obavám z toho, že im niečo unikne. Stretli ste sa už s pojmom FOODMO? Tento strach možno prepadá aj vás.

Pojem FOMO nemusíme nijako zvlášť objasňovať. Ide o strach z toho, že vám niečo na sociálnych sieťach unikne. Práve preto každú voľnú chvíľu venujete ich sledovaniu. V čom sa však od FOMO líši práve FOODMO?

Virálne nápady

Na internete sa objavuje denne množstvo virálnych videí a nápadov, ktoré sa sledovatelia snažia čo najskôr vyskúšať. A týkajú sa aj jedla, jeho prípravy, stylingu či rôznych nápadov na jeho realizáciu či prevedenie. Najmä Američania sa na takýchto videách stávajú čoraz viac závislí a práve tam aj vznikol pojeme FOODMO – THE FEAR OF MISSING OUT ON TRENDY FOODS ONLINE. Majú obrovský strach z toho, že im niektorý z novodobých virálnych videí súvisiacich s jedlom unikne, alebo si ho nebudú vedieť vo veľmi krátkej dobe sami pripraviť. Sledovaniu obľúbených profilov preto venujú množstvo času a rovnako aj príprave jedál. Tie musia lahodiť nielen ich chuťovým pohárikom, ale najmä zraku. Predsa len ide o formu sebaprezentácie a tá by mala byť tip top. Naložiť si na večeru jedlo, ktoré nebudú nikde publikovať je predsa o niečo iné, než urobiť styling jedlu, ktoré chcú zverejniť na sociálnych sieťach. Samozrejme s patričným označením pomocou heštegov.

image

Máte potrebu virálne recepty hneď vyskúšať aj vy?

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. september 2024 16:05