Island je typický rýchlou zmenou počasia a očarujúcim sfarbením.Campervan reykjavik
StoryEditor

Leto skončilo a vy ste nestihli dovolenku? Nezúfajte, toto sú destinácie, ktoré sa oplatí navštíviť práve na jeseň

05.09.2024, 08:00
Životný štýl

Leto síce skončilo a s ním aj mnohé výlety, oddych či dovolenky. Avšak ak ste počas teplých mesiacov nestihli vycestovať, nezúfajte. Milióny možností sa vám ponúkajú aj počas chladnejších dní. Niektoré miesta sú pre jesenné cestovanie ako stvorené. Stačí len vybrať tú správnu destináciu a odletieť! Toto sú niektoré z nich, ktoré rozhodne stoja za vašu návštevu.

Mnoho ľudí vníma leto ako jediný priestor na oddych či ideálny čas na odlet do vysnívanej krajiny. Pravdou však zostáva, že cestovať môžete počas celého roka. Stačí len vybrať vhodné miesto. Existuje niekoľko takých, ktoré sú pre jesenné výlety doslova stvorené. Čaro samozrejme nestrácajú ani počas leta, avšak ak počkáte zopár mesiacov, nadchnú vás ešte o niečo viac.  

Večne mokrý Londýn

Prvé mesto, ktoré stojí za vašu návštevu je jednoznačne Londýn. Počasie tam nie je ideálne počas celého roka, preto by bola škoda teplé mesiace stráviť práve tam. Ak sa tam však rozhodnete vycestovať na jeseň, o nič neprídete. Práve naopak, môžete len získať. Jesenné mesto budú zdobiť listy všetkých farieb a tie dodajú historickým miestam ten pravý šmrnc. Počas týchto mesiacov taktiež výrazne klesajú ceny leteniek, takže ušetríte aj vašu peňaženku. Ďalším z dôvodov je fakt, že okolo vás sa bude premávať oveľa menej turistov ako napríklad v júli či v auguste. A vy si tak môžete svoj oddych vychutnať ešte o niečo viac.

image

Londýn je najviac pútavý práve na jeseň.

Shutterstock
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. september 2024 08:37