Vypadávanie vlasov trápi mnoho žien, najmä na jeseň.Archív/ Mafra
StoryEditor

Jeseň je za dverami, zmeny čakajú aj naše vlasy. Prečo nám padajú a ktoré účesy budú najviac trendy?

04.09.2024, 07:00
Životný štýl

Leto je za nami a my sa postupne pripravujeme na ďalšie obdobie, na jeseň. Tá však so sebou prináša aj niekoľko úskalí. Jedným z nich sú napríklad naše vlasy, ktoré v tomto období prechádzajú niekoľkými zmenami. Prejavom môže byť napríklad ich výraznejšie padanie. Ak aj vy bojujete s týmto problémom, nepanikárte. Je to prirodzené a úplne bežné. Na druhej strane, ak cítite, že potrebujete zmenu, jeseň je ideálnou príležitosťou. Ak chcete kráčať v duchu doby, inšpirujte sa týmito trendmi. Verte mi, zaručia vám úspech!

 Po vysokých teplotách, kúpaliskách a oddychu sa pomaličky posúvame ďalej. Oficiálne začínajú chladnejšie mesiace, plné vetra, listov a každodennej práce. Leto tento rok úradovalo v plnom nasadení,  miernejšie teploty preto pre mnohých môžu byť prínosné. Čo je však príjemnejšie o niečo menej sú dámske problémy, s ktorými každoročne zápasíme.

Je to prirodzené

Jedným z nich je výraznejšie padanie vlasov. Ak ste aj vy na sebe spozorovali túto obmedzujúcu zmenu, určite viete o čom hovoríme.  Podľa odborníkov by ste však mali zostať pokojné. Strata viacerých vlasov je v tomto období údajne absolútne prirodzená a dokonca prospešná.

Podľa vedcov je pravdepodobné, že vaše vlasy takto reagujú na zmeny teplôt a menšie množstvo slnečného žiarenia. Počas leta dostala vaša hriva poriadne zabrať – či už vďaka kúpaniu sa v mori alebo bazéne, ležaniu na pláži či každodennému vystavovaniu sa priamym slnečným lúčom. Skúste jej preto najskôr dopriať kvalitnú starostlivosť, aby ste zistili, či ide o dočasnú záležitosť alebo o závažnejší problém. Padanie vlasov môže byť okrem ročného obdobia spôsobené aj stresom, hormónmi či nezdravým životným štýlom. Vsaďte na kvalitnú kozmetiku, avšak nezabúdajte aj na výživu zvnútra. Kvalitná, zdravá strava a dostatok vitamínov sú rozhodne základ!

Ak cítite, že potrebujete zmenu, jeseň je na takéto niečo ako stvorená! Taktiež ak chcete byť trendy, inšpirujte si týmito účesmi. Túto jeseň budú najviac v kurze a rozhodne nimi nič nepokazíte.

Staré dobré, ofiny

Prvým trendom, ktorý túto jeseň ovládne svet vlasového dizajnu, je ofina. V dnešnej dobe existuje mnoho druhov a je len na vás, pre ktorý sa rozhodnete. Stále platí, že ofina perfektne vyzdvihne črty vašej tváre. Či už máte svetlé, alebo naopak tmavé vlasy, je vhodná takmer pre všetkých. Populárne budú najmä redšie ofiny, alebo jemné padajúce vlasy po boku tváre. Výhodou tohto účesu je, že práve počas chladnejších dní je starostlivosť oň o niečo jednoduchšia. Nepotíme sa tak veľmi ako v lete a preto sa nám aj k našim vlasom bude pristupovať ľahšie. Ak cítite, že ofina je cesta pre vás, neváhajte. Teraz je na ňu ideálna príležitosť.

image

Populárna bude aj ofina, dôkazom je aj americká speváčka Sabrina Carpenter.

IG/ Sabrina Carperter
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. september 2024 07:02