Vytiahnite proti horúčavám všetky zbrane.dreamstime
StoryEditor

Trávite leto v rozpálenom meste? Ochladí vás odev, aj niektoré potraviny

17.08.2024, 08:00
Životný štýl

Toto leto skutočne nešetrí teplými dňami a horúčavy udierajú v plnej sile. Pri vode či na dovolenke je teplo priam nevyhnutnosťou, no ako sa s ním popasovať v rozpálenom meste? Okrem dodržiavania pitného režimu vám pomôže aj správny výber oblečenia, jedla, a tiež zmena aktivít, ktoré bežne robíte.

V prvom rade by ste sa mali vyhýbať priamemu slnku. V mestách však teplo sála zo všetkých strán aj vo večerných hodinách. Neostáva vám nič iné, len sa pred nim chrániť.

Pitný režim

V žiadnom prípade nepodceňujte pitný režim. Dostatočný príjem tekutín je v tomto prípade kľúčový, inak sa môžete veľmi rýchlo dehydratovať a to nemusí dopadnúť dobre. Vyhnite sa počas dňa popíjaniu alkoholických nápojov, hoci aj piva či miešaných drinkov. Váš organizmus to v rozhorúčenom meste nemusí dobre zvládať. Kávičkári nezabudnite po každej šálke tohto voňavého nápoja vypiť pohár vody. Aby ste nič nepodcenili. Určite si zaobstarajte aj tvárovú hmlu, ktorá schladí počas horúcich letných dní nielen vašu tvár, ale aj telo a je príjemným a priam žiadúcim osviežením.

Chráňte svoje telo

Chráňte sa pred slnečnými lúčmi správnym výberom oblečenia a nezabúdajte ani na pokrývky hlavy. Na výber máte spomedzi klobúkov, šatiek či šiltoviek. Môžete vďaka ním oživiť svoj outfit. Vyberajte si oblečenie, ktoré bude z prírodných materiálov a pokojne siahnite aj po dlhých ľanových nohaviciach či košeliach s dlhým rukávom, ktoré budú vzdušné, no zároveň vás budú chrániť. Skvelou voľbou sú aj hodvábne veci, ktoré vás budú príjemne chladiť. Nezabúdajte používať krémy s SPF faktorom, ktoré vašu kožu chránia pred nebezpečným slnečným žiarením.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 06:59