Konzumujte potraviny, ktoré budú komáre odpudzovať.dreamstime
StoryEditor

Stop komárom! Ak budete jesť tieto jedlá, bude sa vám otravný hmyz vyhýbať

13.08.2024, 14:00
Životný štýl

Najmä v lete vám komáre a iný hmyz dokážu poriadne znepríjemniť život. Niekedy sú dokonca také dotieravé, že nepomôže ani repelent či esenciálne oleje, ktoré by ich mali na sto percent odpudiť. Ak ste už vyskúšali všetko a komáre si predsa len vždy nájdu cestu k vašej pokožke, skúste sa zamerať na stravu. Niektoré potraviny im nevoňajú a radšej vás budú zďaleka obchádzať.

Mimochodom, vedeli ste, že komáre oveľa viac priťahuje čierna farba než tá svetlá? Na začiatok vyskúšajte aj takúto zmenu.

Toto im nevonia

Nie je žiadnym tajomstvom, že to čo jete či pijete ovplyvňuje aj vašu samotnú vôňu. Vitamín B1, ktorý sa nachádza v rôznych druhoch orieškov a semienok či strukovín, dokáže zmeniť zápach vášho potu. Pre váš čuch je táto zmena nebadateľná, no pre komáre je natoľko odpudzujúca, že ste ten posledný, na kom by si chceli pochutnať. Dobrá spáva pre milovníkov piva je tá, že tento vitamín sa nachádza aj v ňom.

Cesnak a cibuľa

Dych po cesnaku a cibuli nevonia ani vám samotným. Ľudia, ktorí konzumujú veľké množstvá tejto zeleniny dokonca po nich zvyknú zapáchať. A tak ako vám, ani komárom táto aróma nie je práve po chuti. Pred tým, než si večer vyjdete na nejakú terasku, občerstvíte sa jedlom, ktoré bude niektorú z týchto ingrediencií obsahovať. Účinné sú však aj rôzne doplnky výživy, s výťažkami z nich. Mimochodom, ak ste milovníkmi pikantných jedál, môžete si byť istí, že komáre sa vám budú oblúkom vyhýbať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 02:20