Konzumujte potraviny, ktoré budú komáre odpudzovať.dreamstime
StoryEditor

Stop komárom! Ak budete jesť tieto jedlá, bude sa vám otravný hmyz vyhýbať

13.08.2024, 14:00
Životný štýl

Najmä v lete vám komáre a iný hmyz dokážu poriadne znepríjemniť život. Niekedy sú dokonca také dotieravé, že nepomôže ani repelent či esenciálne oleje, ktoré by ich mali na sto percent odpudiť. Ak ste už vyskúšali všetko a komáre si predsa len vždy nájdu cestu k vašej pokožke, skúste sa zamerať na stravu. Niektoré potraviny im nevoňajú a radšej vás budú zďaleka obchádzať.

Jablčný ocot

Ak ste doteraz neprišli na chuť jablčnému octu, potom by ste mu mali dať šancu aspoň v tomto období, kedy sa snažíte vyhnúť rojom nenásytných komárov. Jablčný ocot má množstvo benefitov pre vaše zdravie, takže tým získate ešte oveľa viac, než len to, že sa vyhnete nepríjemným štípancom. Rozrieďte lyžicu octu vo vode a vypite. Postačiť by vám mal jeden takýto lahodný nápoj denne na to, aby ste sa zbavili dotieravého hmyzu.

Citrónová tráva

Najmä v prímorských destináciách ste sa mohli stretnúť s rôznymi sviečkami, vonnými špirálami či tyčinkami na odpudzovanie komárov, ktoré obsahujú citrónovú trávu. Dokonca aj niektoré repelenty sú obohatené o túto zložku. A nie náhodou. Hoci pre nás je táto vôňa veľmi príjemná, pre komáre ani náhodou. Obsahuje totiž aldehyd citronellal, ktorý ich spoľahlivo odpudzuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 17:52