Čo sa oplatí toto leto zažiť?dreamstime
StoryEditor

Druhá polovica leta začala: Zistite, čo všetko by ste mali ešte stihnúť v tomto teplom počasí

08.08.2024, 09:00
Životný štýl

Leto toho ponúka naozaj veľa. V teplom počasí totiž nemusíte tráviť čas len vnútri a vymýšľať tak všemožné outdoorové aktivity či už pre deti alebo s partnerom. Keďže už máte polovicu leta za sebou, pravdepodobne je ešte niekoľko vecí, ktoré ste doposiaľ nestihli. Pozrite sa, čo sa okrem kúpania oplatí podniknúť v tomto teple.

Boli ste sa kúpať na jazere, prechádzali ste sa s partnerom pri mori alebo ste boli kempovať s karavanom, no už neviete, čo ešte vymyslieť, aby ste nesedeli doma či na záhrade? Nebojte sa, pripravili sme si pre vás zopár tipov, vďaka ktorým si naplno užijete aj druhú polovicu leta. Pozrite sa, čo všetko sa oplatí stihnúť, kým je vonku teplo.

Klasika v podobe turistiky

Neležte doma pred televízorom a vybehnite niekam na hory. Náročnosť trasy voľte podľa toho či pôjdete s deťmi, partnerom alebo kamarátkami. Ak idete s rodinou, voľte zaujímavé cesty s nejakými náučnými chodníkmi a atrakciami. Ak idete s dospelými, zvládnuť by ste mohli aj chodenie po rebríkoch či lezenie po skalách. Skvelou voľbou sú ferraty v Martine, na Skalke či v Slovenskom Raji.

Turistika na bicykli

Nebaví vás kráčanie? Zoberte si so sebou bicykel, ktorým sa takisto môžete dostať na miesta, z ktorých budete mať výhľad na našu malebnú krajinu. Za návštevu rozhodne stojí Belianska cyklotrasa, cesta cez Gaderskú dolinu alebo Kmeťov vodopád.

Stará dobrá stanovačka

Kempovanie v karavane či aute je v súčasnosti veľmi populárne a mnohí tak zabudli na staré dobré stanovanie. V stane totiž nemáte k dispozícii všetko a tak si musíte poradiť s tým, čo ponúka. Ak pôjdete stanovať s deťmi, nezabudnite si so sebou zobrať špekačky na opekanie a hry, ktoré zabavia aj vás. Ak sa chystáte na stanovačku s partnerom, postavte si stan na mieste, z ktorého môžete pozorovať nočnú oblohu a v kľude si užívať posteľné radovánky.

Kino na záhrade

Ak sa vo vašom meste neplánuje výstavba otvoreného kina pod hviezdami, môžete si urobiť filmový festival aj na záhrade. Stačí vám k tomu biela plachta, projektor a nejaký dobrý film či rozprávka. Zabudnúť by ste nemali ani na popcorn, limonádu či hrozno so syrom.

Romantika s partnerom

Spoločný čas strávený len s partnerom je pre niektoré z vás priam nemožný, no predsa len by ste si ho občas mali dopriať. Skvelou môže byť skoré ranné vstávanie spojené s prechádzkou a pohľadom na východ slnka. Takýmto spôsobom si obaja vyčistíte hlavu a opäť pocítite stratenú iskru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 11:09