Vihorlat s okolitými čarovnými jazierkami dobre pôsobí na psychické problémy​Profimedia
StoryEditor

Liečivé miesta na Slovensku a v Česku: Pozrite si naše tipy, kde nájdete pokoj

16.07.2024, 21:00
Životný štýl

Spojte príjemné s užitočným a zájdite si niekam, kde je nielen krásne, ale kde načerpáte energiu i novú silu a chuť do života.

Panenský Týnec

Na prvý pohľad úplne nenápadná dedinka neďaleko Loun. Na nezáujem turistov sa však rozhodne sťažovať nemôže. Tajomné miesto, kde sa k nebu týči torzo gotickej katedrály, je totiž preslávené ako oblasť so silne pozitívnou energiou, ktorá má schopnosť uzdravovať. Potvrdzuje to aj mnoho psychotronikov a liečiteľov, ktorí odporúčajú návštevu Panenského Týnca predovšetkým tým, ktorí trpia depresiami alebo nízkym sebavedomím, a ďalej ľuďom po mozgovej príhode či úrazoch hlavy. Pobyt v priestoroch bývalej katedrály je vraj vhodný aj pre duševne labilných jedincov so sklonmi k samovražde. Tunajšia „liečebná procedúra“ je pritom veľmi jednoduchá. Posaďte sa do stredu chrámu, pomaly a zhlboka dýchajte a nechajte myšlienky voľne plynúť. To ostatné príde samo...

Andělská Hora

Nad dnešnou obcou s týmto krásnym menom stával kedysi na skale slávny hrad Engelsburg. Na jeho mieste sú dnes zrúcaniny nazývané Anjelská hora. Ide o vyhľadávanú vyhliadku, ktorá láka turistov na ceste medzi Prahou a Karlovými Varmi. Pozitívna zóna blahodarne pôsobí pri depresívnych stavoch, navracia vnútornú rovnováhu a posilňuje auru.

Hora Říp

Na hore Říp, pamätnom mieste českej histórie, asi 5 km od obce Roudnice nad Labem, bola zistená takmer súvislá zóna liečivej energie s dĺžkou takmer 400 metrov prebiehajúca po hrebeni hory v smere sever – juh, široká je asi 13 metrov. Má priaznivé účinky a silný duchovný náboj. Prebúdza city všetkého druhu, pôsobí blahodarne na rôzne srdcové ochorenia, upravuje krvný tlak, odstraňuje psychické problémy a posilňuje na tele aj na duchu.

Hrad Okoř

​Zrúcanina hradu Okoř, nachádzajúca sa asi 15 km severozápadne od Prahy, má hneď niekoľko pozitívnych zón, ktoré majú povzbudzujúce aj upokojujúce účinky, podľa toho, čo najviac potrebujete. Najsilnejšia je však rozsiahla pozitívna zóna na ihrisku pod hradom, hneď vedľa cesty. Energia vyžarujúca na tomto mieste prospieva predovšetkým tým, ktorí trpia podozrievavosťou a hanblivosťou. Pomáha pri prepracovanosti, zmierňuje stres, prinavracia optimizmus a životný elán.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 11:07