Vihorlat s okolitými čarovnými jazierkami dobre pôsobí na psychické problémy​Profimedia
StoryEditor

Liečivé miesta na Slovensku a v Česku: Pozrite si naše tipy, kde nájdete pokoj

16.07.2024, 21:00
Životný štýl

Spojte príjemné s užitočným a zájdite si niekam, kde je nielen krásne, ale kde načerpáte energiu i novú silu a chuť do života.

Ľudia si už dávno všimli to, že sa na určitých miestach cítia príjemnejšie ako inde. Pôsobia tu na nich pozitívne energie. Podľa odhadov pokrývajú pozitívne zóny asi 30 % povrchu našej planéty. O ich účinkoch sa toho však vie len veľmi málo, čo je veľká škoda. Tieto miesta sú totiž pre človeka veľmi prospešné (a priaznivo pôsobia aj na ďalšie živočíchy a dokonca aj na rastliny a stromy). Bolo zistené, že pozitívne zóny pri trvalejšom pôsobení pomáhajú upevňovať zdravie, posilňovať psychiku a imunitný systém a je ich dobré použiť na ovplyvnenie liečenia rôznych neduhov a ochorení.

Energia týchto miest nie je viditeľná voľným okom, nie je hmatateľná, len tam jednoducho vnímate prítomnosť niečoho príjemného, čarovného. Naladiť sa na takéto miesto môžete modlitbou, stíšením, meditáciou, ale i tým, že budete načúvať miestu a sledovať svoje pocity. Možno tam objavíte aj odpovede na dôležité otázky vo svojom živote. Takýchto zázračných miest je mnoho aj na Slovensku a v Čechách, stačí ich len preskúmať. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov na výlet.

SLOVENSKO

Trnava

Kráľovské mesto plné pamiatok je popretkávané miestami, ktoré vyžarujú príjemnú, liečivú a inšpiratívnu energiu. Trnava bola súčasťou starej obchodnej Českej cesty, ktorá spájala Prahu s Budapešťou, a bola postavená na energeticky veľmi výdatnom mieste.

Trnavčanom stačí zájsť na Trojičné námestie, chvíľu postáť neďaleko morového stĺpa a načerpať ozdravujúcu energiu. Pod Trojičným námestím sa totiž podľa senzibilov nachádza sieť energetických línií prasily. Na najvýdatnejšom mieste bol v roku 1695 postavený morový stĺp. V roku 1949 však bol rozobratý a v deväťdesiatych rokoch bol opäť osadený, no o pár metrov vyššie. Na pôvodnom mieste, kde stál, veľmi výrazne vyžaruje liečivá prasila a aj na dlažbe je tento bod označený a obklopený niekoľkými sústredenými kruhm

Devín

Hrad Devín leží priamo na sútoku riek Morava a Dunaj. Oblasť hradného kopca bola obývaná takmer kontinuálne 7 000 rokov! Sila veľtoku Dunaja a Moravy je podľa senzibilov veľmi silná a všetky ľudské bytosti sú na tomto mieste očisťované a harmonizované.

Toto miesto celistvo vplýva aj na ľudské zdravie, na energetické aj fyzické telo. Miesto Devínskeho hradu je taktiež historicky silným symbolom lásky, ktorá sa snúbi s princípmi rytierstva, bratstva a sesterstva a opäť je tu hlboko ukrytá moc lásky ako tvorivej a plodivej sily medzi mužom a ženou. Ideálne miesto na požiadanie o ruku a vyznanie lásky!

Blatnická dolina

Táto pôsobivá dolina Veľkej Fatry sa pri obci Blatnica spája s Gaderskou dolinou. Je hlboko zarezaná vo vápencových a v dolomitových horninách. Toto miesto spolu s ruinami Blatnického hradu prináša silné duchovné posilnenie a okrem toho liečivo pôsobí na dolné a horné dýchacie cesty

Vihorlat

Tajomná hora, ticho spiaca sopka na východe Slovenska, je súčasťou Vihorlatských vrchov s pralesom s 240-ročnými stromami. Samotný vrch Vihorlat s okolitými čarovnými jazierkami dobre pôsobí na psychické problémy. Pomáha odstraňovať pocity smútku, samoty, hnevu, nenávisti a sklamania.

ČESKO

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. august 2024 14:47