Vihorlat s okolitými čarovnými jazierkami dobre pôsobí na psychické problémy​Profimedia
StoryEditor

Liečivé miesta na Slovensku a v Česku: Pozrite si naše tipy, kde nájdete pokoj

16.07.2024, 21:00
Životný štýl

Spojte príjemné s užitočným a zájdite si niekam, kde je nielen krásne, ale kde načerpáte energiu i novú silu a chuť do života.

Letohrádok kráľovnej Anny

Magickým miestom je pražský Belveder, nazývaný tiež Letohrádok kráľovnej Anny.

Pobyt v tomto priestore obnovuje vnútornú rovnováhu, najmä ak prechádzate ťažkou životnou situáciou, a reguluje pomer základných živlov v nás. Mierni ten zo živlov (oheň, voda, zem, vzduch), ktorého máme prebytok, a dodáva ten, ktorý nám chýba.

Vranov nad Dyjí

Na starom skalnom výbežku najskôr stálo hradisko, neskôr gotický hrad a dnes sa v týchto miestach vysoko nad riekou Dyje nachádza monumentálny barokový zámok. Celým výbežkom prechádza silná pozitívna zóna.

Toto miesto pomáha všetkým, čo majú problémy s pohybovým ústrojenstvom, trpia blokádami chrbtice, kŕčovými žilami alebo zlou koordináciou pohybu, prípadne majú problémy s vyjadrovaním, zle hovoria alebo koktajú.

Menhir v Klobukoch

Ak sa v stredočeskom kraji vydáte cestou z obce Klobuky (asi 10 km od Slaného) smerom do Peruca, uvidíte po pravej strane v poliach zvláštny kamenný útvar. Miestni mu hovoria Kamenný muž alebo Skamenený pastier. Ide o najväčší a najznámejší český menhir. Ľudia sem chodia čerpať liečivú energiu. V jeho blízkosti bežne vidieť skupiny ľudí, ktorí tu relaxujú alebo meditujú. Aby ste pocítili príliv blahodarnej energie, stačí sa oprieť chrbtom o kameň alebo naň spredu priložiť obe dlane.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. september 2024 09:24