Ak chcete na verejnosti pôsobiť ako dáma, na niektoré veci si dávajte pozor.Dreamstime
StoryEditor

Buďte dámou za každých okolností! Toto na verejnosti nikdy nerobia

09.07.2024, 07:00
Životný štýl

Pozná to každá z nás, vždy chceme pôsobiť upravene, príťažlivo, sexi a zároveň dokonale žensky. Niekedy je však náročné odhadnúť, ktoré správanie je prijateľné a ktoré sa k dáme už nehodí. Poznáme niekoľko vecí, ktoré by správna žena na verejnosti robiť určite nemala. A nepatrí medzi ne len ohrýzanie nechtov alebo hlasné žuvanie žuvačky. Niektoré z nich možno robíte bežne a netušíte, že tak uberáte na svojej ženskosti!

Faktom je, že dámu nevytvára len to, ako je oblečená alebo aký nosí make up. Tieto veci, samozrejme, dopĺňajú jej pôsobenie, avšak dôraz treba klásť aj na niečo celkom iné. Jej správanie. To, čo žena robí alebo naopak nerobí o nej prezradí veľa. Mnoho čŕt správania na verejnosti možno považujete za automatické. Avšak nad niektorými črtami by ste sa mali zamyslieť. Ak ich vynecháte, stane sa z vás dokonalá a elegantná dáma.

Pozor na hlasitosť!

Prvými a základnými vecami, na ktoré by v spoločnosti mala zabudnúť každá slečna je v prvom rade hlasné žuvanie žuvačky či akékoľvek iné výrazné prežúvanie. Zbytočne tým na seba upozorňujete a na šarme vám to skutočne nepridá. Spôsobí to presný opak. Budete vyzerať vulgárne a odpudzujúco. A to sa k nijakej upravenej kráske nehodí.

Keď už sme pri hlasitosti, myslite aj na hlučné rozprávanie. Je to totižto ďalší znak, ktorý je v spoločnosti skutočne neprípustný. Poznáte to. Sedíte s kamarátkou na káve a máte neuveriteľnú potrebu porozprávať jej všetky detaily vašich dní, alebo zhodnotiť outfit dámy, ktorá sedí kúsok od vás. Nebojte sa, pokojne choďte do toho! Avšak dávajte si pozor, aby jediný človek, ktorý vás počuje bola naozaj vaša kamarátka. Nepôsobí príťažlivo, ak ste prehnane hlučná. Koniec koncov, nechcete aby o vašich súkromných názoroch vedeli všetci, však? 

S prehnaným zvukom súvisí ešte jedna oblasť. Telefonovanie. Aj keď si to v niektorých prípadov pravdepodobne neuvedomujte, buďte pri vyjadrovaní vašich emócií opatrné. Nikoho predsa nezaujíma o čom sa s osobou na druhej strane rozprávate. Hovorte radšej tichšie, hlučné a výrazné scény si nechajte na domáce vybavovanie.

Nezízajte, radšej nenápadne

Toto pravdepodobne robíme všetky a vôbec si to neuvedomujeme. Každá žena má prirodzenú potrebu pozerať sa na iné dámy. Hodnotiť, ako sú dnes oblečené, aký majú účes alebo aké líčenie pre tento deň zvolili. Je to úplne v poriadku, avšak pozor na okatosť! Pokojne hodnoťte druhých, ale dajte si pozor aby vás pri tom nikto nevidel. Ak na niekoho doslova uprene hľadíte a nedokážete z neho spustiť oči, môže to byť nepríjemné. Nie len pre daného človeka, ale aj pre vás. Práve priame hľadenie na druhé osoby dámy na verejnosti určite nerobia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 09:52