Ak sa vám niekto páči, nebojte sa byť úprimná a hlavne sama sebou.Dreamstime
StoryEditor

Páči sa vám, ale neviete o čom s ním hovoriť? Tieto rady zaručia váš úspech!

04.07.2024, 14:00
Životný štýl

Keď začínate komunikáciu v novom vzťahu, alebo možno sa len rozprávate s niekým, kto sa vám páči, nie vždy je to jednoduché. Niekedy nás to môže dokonca poriadne potrápiť. Nechcete na neho tlačiť, ale túžite zároveň prejaviť, že máte úprimný záujem. Chcete mu o sebe veľa prezradiť, ale taktiež nechcete, aby vedel všetko. Nebudeme si klamať, nájsť správnu hranicu popri tom ako sa červenáme a sme v strese, je skutočne výzva. Nezúfajte, existuje niekoľko účinných rád, ktoré vám pomôžu. Stačí len zapojiť kreativitu a snahu, a hotovo!

Začiatky vzťahu alebo flirtovanie s niekým, kto nám príde perfektný, sa považuje za jedno z najkrajších období. Neistota, motýle v bruchu, jemné úsmevy či doťahovanie. Ach! Toto miluje asi každá žena. Niekedy so sebou prinášajú aj zopár úskalí. Nechcete si to pokaziť hneď na začiatku, na tieto veci v komunikácii si dávajte pozor.

Nájdite spoločný záujem

Hneď na začiatku vašej debaty sa snažte o veľmi podstatnú vec. Je ňou nájdenie spoločného záujmu. Aj keď vidíte, že jediné o čom vaša vytúžená polovička rozpráva je futbal, nezúfajte. Určite to nie je jediné, čo ho baví. Skúste preto pátrať. Nebojte sa ho pýtať a začínať hovoriť skutočne o čomkoľvek. Pokojne svoj prejav prepojte, keď mu budete hovoriť o tom, čo baví vás, spýtajte sa aký má na to názor alebo či niečo podobné nezaujíma aj jeho. Keď nájdete spoločnú tému, máte to! Získali ste istotu, že aspoň o niečom sa viete plnohodnotne a s nadšením porozprávať!

Všetkého s mierou

Aj keď sa vám daná osoba naozaj páči, alebo o vás prejavuje vážny záujem, v prvom rade sa upokojte. Nestavte okamžite vzdušné zámky a na veci choďte opatrne. V prvom rade, nezavaľte ho otázkami o tom, ako si predstavuje spoločnú budúcnosť, alebo koľko chce mať detí. Pýtajte sa radšej na jeho voľný čas či kamarátov. Dáte mu možnosť prejaviť sa namiesto toho, aby sa zľakol a utekal od vás kade ľahšie.

Nebojte sa! Konajte!

Niekedy však platí, že premýšľať nad niečím viac ako by bolo treba, môže skôr škodiť. Ak sa vám niekto naozaj páči, choďte za ním. Koniec koncov, žijeme len raz a život si treba užiť, no nie? Je prirodzené mať strach z jeho reakcie, ale verte mi. Ak sa páčite aj vy jemu, bude vďační, že prvý krok urobil niekto odvážnejší. V momente keď naberiete guráž a začnete sa s ním rozprávať, budete na seba skutočne pyšná. Môžete sa pochváliť tým, že ste sebavedomá a odhodlaná! A to predsa stojí za to.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. júl 2024 14:02