Toto leto so sebou prinesie niekoľko zaujímavých trendov.Zdroj: Dreamstime
StoryEditor

Červené či broskyňové vlasy. Poznáme trendy, ktoré ovládnu toto leto

03.07.2024, 17:00
Životný štýl

Móda sa neustále mení, každé leto je trendy niečo iné. Toto tvrdenie sa však nevzťahuje iba na oblečenie, ale aj na vlasy. Hovorí sa, že ženu nič nezmení viac ako nový strih. Dodá nám to nový šmrnc, energiu a ľahkosť. A práve tá sa na letné obdobie dokonale hodí! Ak chcete kráčať v duchu tohto leta, mali by ste spozornieť. Na scénu sa totižto vracajú krátke vlasy, netradičné strihy ale aj absolútne jednoduchosť. Tak čo, ktorý trend si počas týchto mesiacov získa vaše srdce?

Na zmenu je vraj vždy ideálny čas. Avšak ešte o niečo viac cez leto. Kedy máme byť viac spontánne, uvoľnené a bez obáv, ak nie práve teraz? Možno presne v týchto mesiacoch nastáva čas na venovanie sa našej korune krásy. A ak chcete ísť s najnovšími trendmi, mali by ste si svoje konanie dobre premyslieť. Týmito variantmi rozhodne nič nepokazíte!

Copper brown a copper blond

Jedným z najväčších aktuálnych hitov je takzvaný copper brown alebo copper blond. Ide o kombináciu ryšavej a hnedej farby, alebo v druhom prípade o spojenie ryšavej a blond farby. Podľa odborníkov je to z hľadiska farieb, jeden z najpopulárnejších trendov. V priebehu tohto roka sa preň rozhodli už tisícky žien.

Okrem farieb s nádychom oranžovej, v kurze stále zostáva aj jemná hnedá farba. Do popredia sa dostávajú sýte hnedé odtiene, ktoré pôsobia dokonale prirodzene. Príkladom je napríklad Hailey Bieber, ktorej vlasy žiaria prekrásne lesklou hnedou farbou. Znalci jej výzor opisujú ako posun k jemnejšiemu v teplejších tónoch, ktorý obsahuje jemné známky kakaa.

Cherry cola red

Tu už prechádzame k niečomu trošku extravagantnejšiemu a odvážnejšiemu. Ak sa cez leto chystáte na zmeny naozaj vo veľkom štýle, toto je pre vás tá správna voľba. Cherry trend predstavuje odtieň vlasov, ktorý v sebe kombinuje viaceré tóny a dosahuje tak nápadný a zároveň originálny efekt. Dohromady dáva červený a hnedý odtieň. Je výnimočný najmä tým, že je mimoriadne variabilný. Je možné ho prispôsobiť tak, aby ladil s vašou prirodzenou farbou a perfektne ladil aj k vašej tvári.

Čiastočne sa akoby vraciame do 90tych rokov, kedy podobnú farbu nosila Rihanna. Avšak v dnešnej dobe prichádza v novej, prepracovanejšej podobe. Príkladom je speváčka Dua Lipa, na ktorej túto novinku môžeme aktuálne vidieť. Svojím fanúšikom sa na instagrame pochválila so svojou novinkou a zožala si, pochopiteľne, veľký úspech.

Bob a mikádo stále na scéne

Revolúciou prešli nielen odtiene, ale aj strihy vlasov. Ak chcete byť toto leto čo najmodernejšie, vlasy by ste si mali ostrihať. Do módy sa totižto čoraz viac dostávajú extrémne krátke strihy, takzvaný bob a mikádo.

Mikádo, alebo po novom bob, je typ strihu, pri ktorom vlasy siahajú maximálne po ramená. Aktuálne však najväčšiu intenzitu naberajú varianty, v ktorých vlasy siahajú tesne pod uši. Rozhodlo sa pre ne niekoľko známych osobností, ktoré v nich vyzerajú naozaj čarovne. Tento typ účesu je však najvhodnejší pre dámy s redšími vlasmi a štíhlejšou tvárou. Pri jeho voľbe buďte opatrné, je to naozaj veľký krok. Pravdu povediac, nehodí sa každému. Ideálne však pasuje aj vyšším ženám s ostrými črtami či veľkými očami. Všetky tieto znaky dokáže prirodzene vyzdvihnúť.

Peach Fuzz tones

Ďalším trendom, ktorý pomaly ale isto ovládne svet sú aj jemné, broskyňové tóny vkusne prenesené na vlasy. Táto farba je totižto aj farbou roka. Je preto pochopiteľné, že za svoju ju chce poňať aj vlasový priemysel. Variant je ideálny pre všetky ženy, ktoré chcú pôsobiť jemne a žensky, ale zároveň odvážne a pokrokovo. Odtieň sa považuje za tlmenejší a teplý. Pre letné počasie je teda ako stvorený!

Pri ľahkej broskyňovo – ružovej farbe si však dajte pozor na kúpanie. Chlór poškodzuje akékoľvek vlasy, avšak v tomto prípade sú ešte náchylnejšie na rýchlejšie vymývanie. Ak je to možné, bazénom sa radšej vyhýbajte.

Možno sa na základe aktuálnych trendov rozhodnete pre zmenu, možno zostane pri overenej klasike. Voľba je len a len na vás. Každopádne však nezabúdajte na to, že napriek letnej spontánnosti treba svoj strih voliť s rozumom. Nechceme sa predsa počas najkrajších mesiacov roka trápiť tým, čo sme vyviedli.  Ak si nie ste isté, počkajte. Možno potrebujete len pár týždňov, rozhodnutie si na vás nepochybne počká!

ANKETA
Ktorý trend vás najviac zaujal?

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. júl 2024 17:02