Počas týždňa dodržiavajte pravidelný režim a striedmu a zdravú stravu.dreamstime
StoryEditor

Sedem dňová expresná diéta. Žiadne drastické chudnutie však nečakajte

03.07.2024, 08:00
Životný štýl

Máte pár dní do odchodu na dovolenku a ešte sa na poslednú chvíľu snažíte čo to zachrániť a zhodiť pár centimetrov? Žiadny problém. Niekedy stačí podporiť trávenie, zbaviť sa nafúknutého bruška a postava hneď vyzerá o niečo lepšie. Žiadne hladovanie vám však nepomôže. Práve naopak. Váš jedálniček musí byť vyvážený a plný živín.

Vďaka tomuto jedálničku sa už behom prvých pár dní budete cítiť oveľa lepšie a dáte zbohom nafúknutému bruchu.

Pôst

Prvý deň si dajte pôst, počas ktorého budete piť len čistú vodu, prípadne minerálku, alebo čaj. Vaše trávenie si trošku odpočinie, stiahne sa vám žalúdok a navyše vďaka dostatočnému množstvu tekutín, ktoré počas dňa prijmete sa vaše telo oveľa rýchlejšie zbaví nahromadených toxínov. Pokiaľ je dodržanie celodenného pôstu pre vás príliš náročné, skúste si posledné jedlo dňa dopriať najneskôr o osemnástej hodine a raňajkujte až okolo siedmej či ôsmej hodine ráno.

Toto nepodceňujte

Počas nasledujúcich šiestich dní jedzte päťkrát denne. Nevynechajte žiadne jedlo dňa. Je to dôležité pre správne naštartovanie metabolizmu a aj preto, aby vás počas dňa neprepadol vlčí hlad, ktorý je často dôvodom vášho prejedania sa.

Raňajky

Každé ráno začínajte šálkou zeleného čaju. Ten je známy svojimi pozitívnymi účinkami pri chudnutí. Je na vás, či si zvolíte sladké, alebo slané raňajky, no mali by obsahovať buď plátok celozrnného chleba s troškou olivového oleja a paradajkami plus jedno kivi, alebo si môžete dať jeden biely, prípadne grécky jogurt s trošku cereálií bez cukru a jedným kusom ovocia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. júl 2024 08:02