Počas týždňa dodržiavajte pravidelný režim a striedmu a zdravú stravu.dreamstime
StoryEditor

Sedem dňová expresná diéta. Žiadne drastické chudnutie však nečakajte

03.07.2024, 08:00
Životný štýl

Máte pár dní do odchodu na dovolenku a ešte sa na poslednú chvíľu snažíte čo to zachrániť a zhodiť pár centimetrov? Žiadny problém. Niekedy stačí podporiť trávenie, zbaviť sa nafúknutého bruška a postava hneď vyzerá o niečo lepšie. Žiadne hladovanie vám však nepomôže. Práve naopak. Váš jedálniček musí byť vyvážený a plný živín.

Desiata

Na desiatu si dajte 100 – 200 gramov ľubovoľného ovocia, čo predstavuje asi jeden banán, väčšie jablko, jednu nektárinku či hrsť jahôd. Ak máte chuť na jogurt, pokojne opäť siahnite po takom, ktorý je bohatý na bielkoviny a doplňte ho o pár jahôd, malín či čučoriedok.

Obed

Obed by mal tvoriť 150 gramov zdravých bielkovín v podobe rýb, mäsa, prípadne tofu či strukovín. Tento týždeň vynechajte zo svojho jedálnička syry a iné potraviny, ktoré obsahujú množstvo tuku. Nezabudnite na prílohu, ktorá by mala mať okolo 100 gramov.  Pohánka, kuskus, varené zemiaky, naturálna ryža,  ale aj plátok ražného či celozrnného pečiva. To všetko je povolené. A dôležitou súčasťou taniera je aj zelenina a to minimálne 200 gramov, pričom hlavnou zložkou by mali byť šalátové listy, mladý špenát či rukola, doplnené o paradajky, reďkovky či papriku a uhorku. Dresing si nechajte na inokedy.

Olovrant

Olovrant určite nevynechajte. Budete oveľa menej hladná a večer nebudete mať tendenciu vyjesť polovicu chladničky. Aj tu vám bude stačiť plátok chlebíka s kuracou, alebo morčacou šunkou, biely jogurt s ovocím, alebo samotné ovocie s niekoľkými kusmi orechov. Ideálny je grapefruite, jablko, hruška, alebo slivky.

Večera

Na večeru si dajte kuracie mäso so šalátom, prípadne tuniaka. Skvelé sú aj vajíčka so zeleninou či omeleta z dvoch vajec. Perfektne vás zasýti aj grilovaná zelenina, ktorú opäť doplníte o bielkovinu či už v podobe vajíčka, mäsa, alebo kúska ryby.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. október 2024 22:26