Dajte šancu aj posilňovaniu. Oplatí sa vám to!dreamstime
StoryEditor

Beh, chôdza, alebo milovanie? Pri čom spálite najviac kalórií?

30.06.2024, 14:00
Životný štýl

Nemusíte denne behať na to, aby ste spálili nejaké tie kalórie navyše. Pravidelný pohyb je alfou a omegou k ceste za zdravým a možno štíhlejším telom. Dôležitejšie však je, aby ste mali aktívny životný štýl. Hýbte sa pokiaľ možno čo najviac. Pomerne dosť kalórii spálite aj pri bežných činnostiach ako je upratovanie, práca v záhrade, ale aj milovanie s partnerom.

Nezabúdajte, každý pohyb sa počíta. A koľko spálenej energie vás bude stáť konkrétny druh aktivity?  

Príjemné aktivity

Začnime hneď na začiatku tým, koľko kalórii spálite pri tak príjemnej aktivite, akou je milovanie. Možno vás to upúta natoľko, že preberiete iniciatívu a zvýšite frekvenciu, čo iste poteší aj vášho partnera. Ak teda budete v posteli viac aktívna, než pasívna a váš partner aj vy budete mať dostatočnú výdrž, môžete za pol hodinku milovania spáliť aj 700 kalórii. To je taký slušný  vyvážený obed aj s dezertom. Znie to zaujímavo? Vyskúšajte, čo s vami a vašim telom urobí, ak sa práve tejto aktivite budete venovať pravidelne.

Upratovanie

Po dočítaní týchto riadkov sa vám aj do domácich prác bude púšťať o niečo jednoduchšie. Ak budete váš domov udržiavať v čistote a aspoň raz do týždňa absolvujete generálne upratovanie, pokojne si za ním môžete dopriať kávičku s obľúbeným keksíkom či čokoládou. Pri bežnom upratovaní, počas ktorého utriete prach, upracete kúpeľňu a následne povysávate a umyjete podlahy spálite až 300 kalórii. Rovnaké množstvo spálite ak budete zhruba hodinu umývať okná. Ak teda budete mať celodenné upratovanie, je to už celkom slušný výdaj, čo poviete? Treba však hneď v úvode podotknúť, že každý človek je iný, každý má inú kondíciu, iný pomer svalov a tuku v tela a od toho závisí aj to, koľko kalórii, za aký čas a pri akej činnosti spálite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. jún 2024 14:02