Aj vďaka cvičeniu získate pevný zadok.dreamstime
StoryEditor

Pevný zadok a pokožka bez celulitídy už za pár minú denne? Vyskúšajte tieto triky a cviky

26.06.2024, 14:00
Životný štýl

Celulitída trápi ženy bez ohľadu na vek či hmotnosť. Zbaviť sa pomarančovej kože nie je jednoduché, no ani nemožné. Dodržiavanie správneho pitného režimu je len zlomok z toho, čo pre peknú a pevnú pokožku musíte urobiť. Bude to však chcieť vytrvalosť a najmä pravidelnosť.

Len vďaka pravidelnému režimu sa dostavia výsledky, po ktorých túžite. Pestrá zdravá strava a pohyb sú základ. No ako na to?

Strava

Strava veľmi vplýva na vašu hmotnosť, ale aj na stav a vzhľad vašej pokožky. Ak sa chcete zbaviť pomarančovej kože na vašom zadku a stehnách, mali by ste z jedálnička vylúčiť potraviny, ktoré zadržiavajú vodu v tele. Okrem vyprážaných jedál tu patria aj príliš slané pokrmy. Naopak, obohaťte jedálniček v prospech bielkovín, strukovín, ovocia a zeleniny. Pre istotu pripomíname, že piť by ste mali aspoň 2 – 2,5 litra tekutín denne. Pričom káva do tohto množstvo nespadá a ak si ju doprajete, pitný režim navýšte o ďalšie 2 deci vody.

Starostlivosť

Denne si postihnuté oblasti masírujte špeciálnymi valčekmi, prípadne kameňom gua sha, alebo exfoliačnou rukavicou. Úlohou týchto pomôcok je prekrviť pokožku, vďaka čomu sa naštartuje lymfatický systém. Začnete sa oveľa rýchlejšie zbavovať toxínov a to sa odrazí na jej vzhľade. Ak je vaša celulitída príliš viditeľná, chodievajte pravidelne na maderoterapiu. Efekt týchto masáží uvidíte už po niekoľkých prevedeniach.

image

Pokožku bez celulitídy dosiahnete vďaka správnej starostlivosti.

dreamstime

Cvičenie

Kardio cvičenie striedajte so silovým tréningom. Na pevný zadok a vyhladenú kožu fungujú klasické drepy, ale aj drepy s výskokom. Ďalší skvelý cvik je držať svaly v napätí. Zaujmite postoj ako pri drepe a držte túto pozíciu aspoň po dobu štyridsiatich sekúnd. Svalstvo uvoľnite a opakujte ešte 3 – 5krát. Ďalším cvikom, ktorý vám pomôže na ceste za pevným zadkom je dvíhanie panvy. Ľahnite si na podložku. Pokrčte nohy v kolenách, lopatky nechajte na zemi a dvíhajte len zadok. Ten musí byť v napätí.  Najskôr ho zdvihnite dvadsaťkrát, pričom sa pri návrate na zem nedotknete podložky. Následne dvadsaťkrát kmitajte panvou v hornej polohe a tretí cvik je dvíhanie panvy pričom jedna noha je položená na podložke a druhá je vo vzduchu. Tento cvik robte dvadsaťkrát na každej nohe.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. september 2024 13:06