Vďaka TRX tréningu precvičíte celé telo.dreamstime
StoryEditor

TRX cvičenie: Získať vyrysovanú postavu nikdy nebolo jednoduchšie. Stačiť vám bude pár minút denne

24.06.2024, 08:00
Životný štýl

Hľadáte cvičenie, pomocou ktorého si posilníte všetky svaly a navyše schudnete? TRX systém je tou správnou voľbou práve pre vás. Efektívne, behom tridsiatich minút precvičíte celé telo a prvé výsledky sa dostavia skôr, než by ste si mysleli.

TRX je skratka pre Training Resistence Exercises  - tréning, odolnosť, cvičenie. A presne to, toto cvičenie sľubuje.

Precvičte si celé telo

Závesné popruhy sú novodobým tréningovým systémom, vďaka ktorému precvičíte celé telo. Využívajú ho dokonca profesionálni športovci a výhodou je, že si ich môžete zavesiť kdekoľvek a precvičíte kompletne celé telo. Zaberú pritom aj také svaly, o ktorých ste možno doposiaľ netušili, že ich vôbec máte. Dôležité je, že posilňujete aj vnútorné svalstvo, na ktoré sa často pri iných cvikoch zabúda. A rozhodnete spálite aj nemalé množstvo kalórii. Zároveň však cvičenie vplýva pozitívne na celkové držanie tela, ale aj na jeho stabilitu. Pri cvičení využívate v prvom rade váhu vlastného tela a intenzitu samotnej záťaže môžete ovplyvniť vašim sklonom či postojom k závesnému bodu.

image

TRX je vhodný pre mužov aj ženy.

dreamstime

Stačí vám 30 minút

Na rozdiel od iných tréningov, v prípade, že použijete TRX popruhy, cvičenie bude oveľa intenzívnejšie a už behom tridsiatich minút precvičíte celé telo. A to dokonca lepšie, ako keby ste použili činky či iné cvičebné pomôcky. Na začiatok by bolo pre vás najlepšie prejsť si pár základných cvikov v prítomnosti trénera, ktorý vám poradí, ako na to. Dôležitá je, ako napokon pri každom cvičení, v prvom rade technika a to, aby bol cvik vykonávaný správne. Najmä v začiatkoch sa nikam neponáhľajte a klaďte na dôraz na správne prevedenie jednotlivých cvikov. Zostavte si cviky tak, aby ste precvičili celé telo cez ramená, ruky, chrbát, až po brucho, zadok a nohy. V prípade, že si takýto tréning doprajete aspoň 3 – 4 krát do týždňa, z prvých výsledkov sa budete môcť tešiť už po prvom mesiaci, odkedy začnete TRX popruhy používať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. jún 2024 08:02