Festivaly sú plné energie, šťastia a zážitkov.Zdroj: European Best Destinations
StoryEditor

Chystáte sa na festival? Na tieto kúsky nezabudnite a toto nechajte určite doma!

25.06.2024, 07:00
Životný štýl

Leto, vysoké teploty a dlhé teplé večery sú v plnom prúde a s nimi prichádza aj vlna festivalov. Mnoho ľudí si bez nich svoje horúce mesiace ani len nedokáže predstaviť. Prinášajú so sebou záplavu energie, radosti, spomienok či zážitkov. Avšak pripraviť sa na ne, nemusí byť až také jednoduché. V hlave máme stovky vecí, na ktoré nemôžeme zabudnúť, premýšľame aký outfit bude najvhodnejší alebo na čo by sme mali myslieť, aby sme si akciu plnohodnotne vychutnali. Tu niekoľko tipov, čo si zbaliť a čo radšej nechať doma. Nezabúdajte ani na overené rady festivalových odborníkov, toto sa oplatí zapamätať si!

Outfit je základ

Oblečenie je priorita, o tom niet pochýb. Pozná to každá dáma, akciu by sme si neužili, keby nemáme dokonalý outfit, v ktorom sa hrdo prechádzame a porobíme si v ňom nejednu fotku. Myslite však na počasie. V každom prípade si pribaľte pláštenku, pohodlné topánky, teplejšiu bundu na noc, náhradné tričká a samozrejme, ľadvinku či batoh. Určite sa budú hodiť aj akékoľvek pokrývky hlavy. Okrem estetickej funkcie, spĺňajú najmä tú zdravotnú. Môžete vďaka nim predísť neželaným komplikáciám. Do príručnej tašky hoďte aj slnečné okuliare s opaľovacím krémom, nehanbite sa ani za odvážne plavky. Na festivale je predsa dovolené všetko!

My ženy vždy potrebujeme dobre vyzerať, či už sme doma na záhrade alebo medzi davom ľudí. Do ruksaku preto pribaľte potrebné hygienické potreby. Nezabudnite na čistiace gély, šampóny, kefku a zubnú pastu. Rovnako taktiež na make up, aj keď pravdepodobne vám pri letných teplotách na pleti dlho nevydrží. Hodiť sa môžu vlhčené obrúsky, uteráky a nenahraditeľné vreckovky! Bez nich sa v tomto období jednoducho nedá fungovať.

Spomenuli sme niekoľko vecí, na ktoré by ste nemali zabúdať. Avšak s balením to netreba preháňať. Je aj niekoľko pomôcok, ktoré v tomto prípade vynechajte. Medzi základné patrí samozrejme zakázaný alkohol, sklenené nádoby či ostré predmety. Prísne kontroly zvyknú odhaliť všetko. Je však viacero vecí, ktoré nechajte doma, na festivale vám chýbať určite nebudú.

Vsaďte na pohodlnosť, toto sa vám neoplatí

Dámam sa to nepočúva ľahko, ale prvou vecou, ktorá na takúto akciu nie je vhodná sú štýlové šľapky, žabky či akákoľvek iná nepraktická obuv. Zopár hodín síce budete vyzerať ako módna diva, avšak po chvíli vás to prestane baviť. Je vysoko pravdepodobné, že davy ľudí vám postúpajú po nohách a namiesto nasávania atmosféry, budete preciťovať maximálne vlastnú bolesť. Nepríjemné bude aj to, že po dvoch koncertoch už nebudete môcť stáť na nohách a už vôbec nie baviť sa, či skákať. Z nekomfortnej obuvi vás rozbolia celé nohy a vlastným pričinením si zničíte celý pekný víkend.

ANKETA
Chystáte sa tento rok na festival?

Doplnky tento krát patria na poličku

Pri otázke štýlu zostávame aj v prípade drahých doplnkov. Tie si šetrite na iné príležitosti, na festivale totižto riskujete ich stratu. Či už spíte v stane, predierate sa davom alebo niekoľko hodín vkuse skáčete, podstupujete tým veľké riziko. Vaše cennosti môžete jednoducho stratiť a bude takmer nemožné sa k nim spätne dopátrať. Zbytočne neriskujte a ozdoby nechajte v istote ležať doma na poličke.

Menej je často krát viac

Niekedy je ťažké zbaliť len minimum vecí, najmä v prípadoch, kedy chceme vďaka nášmu oblečeniu skutočne vynikať. Avšak v prípade festivalu, berte skutočne čo najmenej vybavenia. Ťažké a veľké tašky vás budú iba zbytočne otravovať. Namiesto majestátneho šampónu si vezmite malý, gigantickú peňaženku vymeňte za príručnú a z obrovskej kabelky urobte praktickú ľadvinku! Bude sa vám ľahšie fungovať a koncerty si užijete plnými dúškami. Verte mi, keď vás pohltí čarovná atmosféra, nebude toho potrebovať veľa. Jediné čo vám bude stačiť ku šťastiu ste vy sama, dobrá partia a nezabudnuteľná energia v žilách!

Či už sa chystáte na veľký festival, alebo dáte prednosť niečomu komornejšiemu, prípravu nepodceňujte. Nachystajte sa tak, aby vás počas relaxačných dní skutočne nič neobmedzovalo. Nezabudnite na všetky drobnosti, avšak snažte sa byť minimalistické. Možno to znie komplikovane, ale v skutočnosti to až také náročné nie je. Poslednou dôležitou radou, je to, aby ste nezabudli pribaliť v prvom rade dobrú náladu! Tej si môžete vziať neobmedzene, spolu s chuťou, vzrušením a optimizmom si jej zbaľte koľko len chcete. A nepochybujem o tom, že to využijete!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. júl 2024 09:15