Barbora Kropáčková je presvedčená, že o vlasy prišla kvôli silikónovým implantátom.
StoryEditor

Česká modelka prišla kvôli zväčšeniu pŕs o vlasy. Keď jej začali vo veľkom padať, dlho hľadala príčinu

04.06.2024, 15:00
Životný štýl

Žijeme v dobe plnej porovnávania sa. Instagram, zdanlivo dokonalé ženské telá a taktiež snaha napodobniť ideál, ktorý v skutočnosti možno ani neexistuje. Aj toto sú znaky súčasnej modernej doby. Pokrokové technológie nám prinášajú toľko možností, že niekedy je ťažké rozoznať čo je správne a čo nám už naopak škodí. Snažíme sa podobať na niekoho iného a pritom často zabúdame na našu vlastnú, prirodzenú krásu. Rovnako to bolo aj prípade Barbory Kropáčkovej. Dlho túžila po augmentácii, keď sa k tomuto kroku odhodlala, úprimne svoje rozhodnutie oľutovala. Rok po zákroku jej vypadali všetky vlasy a stratila aj akékoľvek ochlpenie na svojom tele. Vrátanie obočia i mihalníc. Dnes je presvedčená o tom, že by sme sa mali prestať hnať za dokonalými idolmi krásy.

Priznala pravdu, sama pred sebou

Po preskúmaní všetkých možných príčin jej choroby, si sama pred sebou musela priznať pravdu. Hovorí, že to bolo pre ňu mimoriadne ťažké a neustále tento fakt podvedome zatajovala. Nechcela ani len pripustiť, že spúšťačom jej vážnej choroby by mohli byť práve umelé implantáty na hrudníku! Začala teda prehľadávať internet, googlila si podobné situácie, spojila sa s mnohými ženami. To čo zistila, jej však iba potvrdilo obavy, ktoré tajne nosila vo svojom vnútri. Za náhlu stratu vlasov, môže augmentácia jej prsníkov.

,,Čítala som príbehy asi všetkých žien a je to úplne ako cez kopirák. Dialo sa mi presne to isté, čo aj im. Nemalo to byť čo iné, všetky výsledky som mala v poriadku,“ zverila sa verejnosti skúsená Barbora.

Modelka si teda bola viac než istá čím, prečo sa jej v živote začali diať tak rapídne zmeny. Následne dokonca našla niekoľko štúdií o tom, čo spôsobilo reakciu jej organizmu.

,,Vo chvíle keď sa implantát vloží do tela, organizmus proti nemu začne bojovať. Okolo implantátu si vytvorí takzvanú kapsulu. Je to niečo ako prirodzená banka. A táto kapsula môže samozrejme spôsobovať problémy. Boli aj prípady, kedy to ženám spôsobilo rakovinu, “ hovorí Barbora. Ďalej poznamenala, že je vlastne úplne prirodzené, že naše sa bude voči cudziemu objektu v tele brániť. Je to niečo, čo tam jednoducho nepatrí a je podľa nej normálne, že organizmus sa toho chce nejakým spôsobom zbaviť. ,,Implantát môže spustiť auto imunitné ochorenia, rozmazané videnie, môže ženám zhoršiť pleť, spôsobiť ťažšie sústredenie. Môžu ich dokonca začať bolieť kĺby a kosti. Ja som bola extrémne často unavená, mala som zväčšené uzliny, nevedela som sa na nič sústrediť. Dnes už viem, čo bolo toho príčinou. Ale vtedy som si to odmietala pripustiť."

​ČÍTAJTE JEJ PRÍBEH ĎALEJ

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 20:06