Barbora Kropáčková je presvedčená, že o vlasy prišla kvôli silikónovým implantátom.
StoryEditor

Česká modelka prišla kvôli zväčšeniu pŕs o vlasy. Keď jej začali vo veľkom padať, dlho hľadala príčinu

04.06.2024, 15:00
Životný štýl

Žijeme v dobe plnej porovnávania sa. Instagram, zdanlivo dokonalé ženské telá a taktiež snaha napodobniť ideál, ktorý v skutočnosti možno ani neexistuje. Aj toto sú znaky súčasnej modernej doby. Pokrokové technológie nám prinášajú toľko možností, že niekedy je ťažké rozoznať čo je správne a čo nám už naopak škodí. Snažíme sa podobať na niekoho iného a pritom často zabúdame na našu vlastnú, prirodzenú krásu. Rovnako to bolo aj prípade Barbory Kropáčkovej. Dlho túžila po augmentácii, keď sa k tomuto kroku odhodlala, úprimne svoje rozhodnutie oľutovala. Rok po zákroku jej vypadali všetky vlasy a stratila aj akékoľvek ochlpenie na svojom tele. Vrátanie obočia i mihalníc. Dnes je presvedčená o tom, že by sme sa mali prestať hnať za dokonalými idolmi krásy.

V dnešnej dobe na nás zo všetkých strán vyskakujú na prvý pohľad dokonale pôsobiace dámy. Na internete sledujeme tisíce influenceriek, ktoré denne rozprávajú o tom, že krása je pre ne na prvom mieste. Je to ale skutočne tak? Naozaj je náš výzor tou prvou prioritou, na ktorú by sme sa mali v živote zameriavať? Mnoho žien si to myslí a ďalšie tisíce sa presvedčili o tom, že šťastie je skryté úplne inde. Je v nás. Skrýva sa v prirodzenosti a v tom, že každá z nás je jedinečná. V honbe za dokonalosťou prišla modelka Barbora Kropáčová o zdravie.

My sme my

,,Sociálne siete majú obrovský vplyv! Chceme neustále vyzerať ako hentá, alebo ako tamtá.. Je na čase si uvedomiť, že my sme my. Musíme jednoducho pracovať s tým, čo máme. Nie sa stále za niečím hnať..“ hovorí po dramatických okolnostiach Barbora Kropáčková. Aké skúsenosti stáli za takýmito silnými myšlienkami? Dnes už sa na svoj svet pozerá skutočne z inej perspektívy.

Barbora Kropáčková je slovenská fotomodelka, influencerka, bloggerka a ortodontická asistentka (pracuje v zubnej ordinácii a pomáha doktorovi, práca podobná zdravotnej sestre.) Dlhodobo viedla spokojný život, má partnera a syna. Hovorí, že vždy bola šťastná, starala sa o seba, snažila sa zdravo stravovať, chodila do fitka.

Rozhodla sa pre krok k vyššiemu sebavedomiu

Po tom, čo sa jej narodil syn, však jej sebavedomie pomaly, ale isto začalo upadať. Jej postava už nevyzerala tak, ako predtým a bolo pre ňu naozaj náročne akceptovať sa v takom stave, v akom bola. Začala teda premýšľať o tom, ako by svoj pohľad na seba dokázala vylepšiť.  Jej tajným snom bola augmentácia prsníkov. Ide o operáciu, pri ktorej sa žene do pŕs vložia vhodné umelé implantáty. Ich úlohou je zmeniť veľkosť či tvar ženského poprsia. V dnešnej dobe milióny žien podstupujú tento zákrok takmer na dennej báze. Keď na ulici stretneme ženu s upraveným hrudníkom, takmer ju prehliadneme. Tento trend sa stal absolútne bežným, zvykli sme si naň a nepríde nám nijakým spôsobom netradičný. V Barborinom prípade však zákrok nedopadol tradične, práve naopak. Toto si nepredstavovala ani v najhoršom sne.

Dnes to má každá druhá, tak prečo nie?

Modelka si najprv svoje rozhodnutie premyslela, avšak dlho neváhala. Vedela, že práve toto je jej cesta, ktorú chce bezpodmienečne zažiť. Vďaka podpore jej okolia teda operáciu bez váhania podstúpila.

,,Dnes to má každá druhá, je to bežná operácia. Budem sa cítiť lepšie, prečo nie?“ spomína si Barbora na svoje myšlienky pred zákrokom.

A ako sa cítila po operácii? Fantasticky! Hovorí, že konečne nabrala stratené sebavedomia, cítila sa príťažlivá a krásna. Na druhej strane, prežívala prirodzené pocity po operácii, ktoré pochopí každá žena, ktorá si niečím podobným prešla.

,,Obmedzovalo ma to zo začiatku v pohybe, nemohla som nosiť ťažké veci. Nemohla som sa hlavne zhlboka nadýchnuť, celé tri roky som dýchala len tak plytko. Nebudeme si klamať, bolí to. Veľmi to bolí,“ hovorí úprimne modelka.

Rok po zákroku nastali zmeny

Dlhšiu dobu po zákroku sa cítila spokojná, avšak po roku sa šťastie obrátilo na jedno z najťažších období jej života. Zistila, že trpí alopéciou. Postupne začala strácať všetky vlasy aj akékoľvek iné ochlpenie na tele. Hovorí, že to začalo postupne. Spočiatku si začala vyťahovať len malé trsy vlasov. Hovorila si však, že toto sa deje  každému dievčaťu! Je to úplne normálne, veď to sa deje bežne! Potom sa jej začali robiť plešaté miesta na hlave a už vedela, že niečo určite v poriadku nie je. Celý proces straty koruny krásy bol veľmi krátky. Barbora opísala, že v priebehu dvoch týždňov prišla o všetky svoje vlasy. Počas nasledujúceho mesiaca stratila aj o všetko ostatné ochlpenie. Vrátane mihalníc, obočia či chlpov v nose a v ušiach.

V rozhovore ďalej doplnila, že komplikácie nemusia prísť okamžite. Mnoho dievčat si myslí, že ak sa im po roku či dvoch od operácie nedeje vôbec nič, majú doslova vyhraté. Pravdou však môže byť úplný opak. Barbora potvrdila, že je svedkom toho, že problémy môžu začať oveľa neskôr.

,,Keď niekto hovorí týždeň, mesiac, dva po operácii že to je skvelé a najlepšie rozhodnutie ich života, nechápem a zároveň chápem... Ja som to tiež hovorila! Ale netušila som, čo všetko sa mi kvôli tomu začne diať.  Problémy nemusia prísť hneď, nejakú dobu sa to v tom tele vyvíja. Silikón sa tam uvoľňuje, každá z nás je iná. Nemusí to mať každý, to vôbec nie. Ale pamätajte si, že riziko tam je. U každej ženy,“ zhrnula svoje skúsenosti poučená bloggerka.

Humor ju neopúšťa, za žiadnych okolností!

Napriek mimoriadne náročnému obdobiu, ktoré krásna influencerka prekonala, sa na svet neprestáva pozerať optimisticky. Tvrdí, že veci prijala také ako sú, snaží sa z ničoho si nerobiť veľkú hlavu. Koniec koncov, nikomu a ničomu by svojím negativizmom a depresiami nepomohla.

,,Alopécia je dobrý filter na chlapov! Máloktorý chlap to dá, som si vedomá, že nie každý by to zvládol. Ten môj je fakt frajer!“ povedala s humorom Barbora

Kvôli prsiam prišla o vlasy

Mnoho ľudí sa jej ešte dnes pýta, ako si môže byť tak stopercentne istá, že práve zväčšenie pŕs spôsobilo stratu jej vlasov. Dôvodov môže byť predsa tisíce. Stres, nesprávna životospráva či akékoľvek iné ochorenia. Barbora na tieto dotazy reaguje absolútne pokojne. Sama spočiatku netušila, čo spôsobuje takéto náhle zmeny v jej organizme. Začala teda pátrať, robila všetko pre to aby zistila, čo sa to s ňou deje a hlavne, ako tieto drastické prejavy zastaviť.

Ako prvé navštívila lekára. Podstúpila viacero krvných testov, posielali ju na rôzne vyšetrenia, avšak márne. Nezistili nijakú príčinu, fyzicky bola Barbora úplne v poriadku.

,,Športujem, nepijem, nefajčím, jem normálne. Mám pekný život, mám kde bývať, mám čo jesť, mám prácu, skvelého syna,  muža a rodinu. Prečo sa mi to deje sakra?“ pýtala sa sama seba zúfala mladá žena.

​ČÍTAJTE JEJ PRÍBEH ĎALEJ

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. október 2024 08:00