Vieme kam sa vybrať, aby ste si užili dokonalý a hlavne bezpečný relax.dreamstime
StoryEditor

K dobrodružstvám nikoho nepotrebujete. Toto sú ideálne miesta pre sólo cestovateľov!

01.06.2024, 07:00
Životný štýl

Na to aby ste preskúmali zákutia celého sveta nepotrebujete partnera. A dokonca ani kamarátku, rodinu, či akéhokoľvek cestovateľského spoločníka. Za dobrodružstvom sa môžete vydať aj samostatne, bez záväzkov a slobodne! Aj o tom je sólo cestovanie, ktoré je v poslednom období na vzostupe, najmä u žien. Aj keď budete musieť požiadať cudzincov, aby vás odfotili alebo sa sem tam spýtať na cestu, nezúfajte. Za voľné organizovanie dovolenkových dní jedine podľa vašich predstáv to naozaj stojí! Single cestovanie je celkom jednoduché, avšak zvolenie vhodnej destinácie byť nemusí. Kam sa vybrať, aby ste si užili dokonalý a hlavne bezpečný relax?

Leto sa pomaly, ale isto blíži a s ním aj plánovanie zaslúženého oddychu. Či už vás láka relaxačný čas pri mori alebo naopak aktívne strávené dni na horách, možností je v oboch prípadoch mnoho. Ak však jediným vašim spoločníkom na cestách je len batoh alebo kufor, mali by ste sa detailne zamyslieť nad výberom destinácie.

Britská cestovateľská spoločnosť Ampersand pred niekoľkými rokmi premenila údaje na zoznam. Spísali miesta, ktoré sú pre sólo cestovateľky najvhodnejšie. Vychádzali pri tom z faktov o bezpečnosti či o právach žien. Tieto údaje následne prepojili s kritériami, ktoré chceme či nie, sú dôležité pre každú ženu. Dostupné prírodné scenérie, dobré jedlo a taktiež instagramové heštegy pod fotkami. K svojej práci pristúpili naozaj poctivo, podarilo sa im spísať skutočne lukratívne možnosti. Toto je niekoľko miest, ktoré stojí za to vidieť, aj keď cestujete sólo.

Japonsko, jóga a pokoj

Prvým miestom, ktoré sa určite oplatí spomenúť je Japonsko. Čo môže byť väčším relaxom pre sólo spoznávateľa ako jóga, pokoj, pamiatky a dokonalé jedlo? Táto krajina je nepochybne miestom, kde by ste dokázali perfektne zrelaxovať.  Mnohých  cestovateľov na tomto mieste 

prekvapila aj efektívna verejná doprava, vďaka ktorej sa dá úplne jednoducho presunúť z miesta na miesto. A to sa veru ľuďom osamote môže zísť.

Ďalším dôvodom prečo sa na popredné priečky dostalo práve Japonsko je jeho nízka kriminalita. V porovnaní s inými krajinami je toto miesto absolútne bezpečné. Nemusíte sa teda báť ani nočných prechádzok bez partnera či kamarátky, alebo dlhšej jazdy v taxíku.

Croissanty a káva, Francúzsko

Krajina plná croissantov, kávy, histórie a umenia. Táto kombinácia každoročne láka tisíce turistov.  Prečo sem ale zamieriť, ak putujete sami?  Francúzsko sa stalo jednou z obľúbených destinácii  najmä kvôli vysokému skóre za práva žien. Bodujú predovšetkým vo vyrovnávaní rodových rozdielov a je to taktiež miesto, kde za obťažovanie na ulici hrozí jedna z najvyšších pokút.

Navyše, ktorú dámu by nelákala prechádzka romantickým, historickým mestom s chrumkavým pečivom a kvalitnou kávou v ruke? Také by sme veru asi dlho hľadali. Ďalším faktom, ktorý krajinu dostáva do úplne iného sveta je to, že Francúzi sú podľa štúdii poriadne citliví. Ak sa teda budete potrebovať poradiť, porozprávať či len sa zasmiať, budú vám k dispozícii. Koniec koncov, ak cestujete sama, zamilovaný Paríž môže byť ideálnym miestom na zrod novej lásky. Romantické uličky sú pre vášnivé romániky ako stvorené.

Pamätáte na Juliu Roberts?

Keď sa povie sólo cestovanie, mnohým ľudom napadne práve ona v ikonickom filme Jedz, modli sa a miluj. Spomínate si, ako sedela na terase, pozorovala mesto plné ľudí a jedla pri tom špagety? Už podľa tradičného pokrmu je jasné, že hovoríme o Taliansku.

Pizza, cestoviny  a dobré víno! Táto kombinácia je ideálna pre akúkoľvek dámu, ktorá nikoho iného už k šťastiu nepotrebuje. Taliani sú povestní tým, že sú naozaj pohostinní a priateľskí. A to  môže byť ideálnym krokom k tomu, aby sme sa aj bez známych ľudí okolo seba cítili prijatí a šťastní.

Island a nuda nejdú dohromady

Posledným miestom, ktoré nemôžeme vynechať je Island. Táto krajina si vás získa svojimi čarovnými miestami, ktoré pôsobia tak trochu ako z inej planéty. Pre tých, ktorý si užívajú individuálnu dovolenku, môže byť výnimočný napríklad svojou rozsiahlosťou. Ak utekáte od bežného života plného stoviek ľudí, miliónov rozhovor a stretnutí, Island je ideálnym miestom na oddych. Je obrovský, preto pravdepodobnosť, že sa vám podarí byť naozaj iba sám so sebou je veľmi veľká. Nikto vás nebude rušiť, s nikým nebudete musieť komunikovať. Budete konečne len vy a vaše myšlienky!

Okrem toho, na tomto mieste sa vám nepodarí nudiť. Ostrov ponúka tisíce možností, ktorými môžete vyplniť svoj deň. Šnorchlovanie, turistika, pozorovanie veľrýb, pamiatky, jaskyne,.. Je toho naozaj dosť, v tomto prípade sa teda naozaj oplatí cestovať bez sprievodu. Koniec koncov, možno by ste na toho partnera po takomto nabitom programe ani nemali čas!

Na záver nemôžeme zabudnúť ani na to, že táto krajina je známa aj svojimi  vyššími cenami. To, že cestujete sám je teda veľkou výhodou. Nikoho nebude pozývať na drahú večeru či drink, všetky potešenia doprajete výhradne sebe samému. A tým pádom, celkom slušne ušetríte!

Či už sa rozhodnete cestovať s niekým, alebo vsadíte na odvážnejšiu možnosť a vyrazíte samostatne, možností je niekoľko. Treba sa len dobre zamyslieť a v prvom rade, nebáť sa! Vziať ruksak na ramená a odcestovať za nepoznaným vzrušením môže byť stresujúce, ale v konečnom dôsledku viac získate ako stratíte. Okrem spoznania nových  a ohromujúcich  miest sa vám podarí spoznať aj niečo oveľa dôležitejšie. Samého seba

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:56