Na kvalitnej čokoláde si môžete pochutnať aj každý deň.dreamstime
StoryEditor

Čokolády sa v žiadnom prípade nevzdávajte. S týmto všetkým vám pomôže

25.02.2024, 14:00
Životný štýl

Hovoríte si pri jedení čokolády, že ste práve poriadne zhrešili? Že ste opäť neodolali a dali ste si sladkosť, ktorá vás opäť vzdiali od vášho cieľa za stratou kilogramov, či v udržiavaní si štíhlej postavy? Nabudúce sa do nej zahryznite pokojne bez výčitiek. Ak si vyberiete správne, urobíte pre svoje telo dokonca dobre.

Bielu čokoládu spomínať nebudeme, keďže je od čokolády na míle vzdialená a z povolených sladkostí vylúčime aj mliečnu čokoládu či akúkoľvek, ktorá obsahuje pod 56% kakaa. Na všetkých ostatných si môžete bez výčitiek pochutnať pokojne aj denne.

Na kvalite záleží

Ak už si máte dopriať kúsok čokolády, nech je v prvom rade kvalitná. Bez pridaných aróm, dochucovadiel či vysokého podielu cukru. Čím vyšší podiel kakaa čokoláda má, tým lepšie. Kvalitná tmavá čokoláda je skutočne chutná a okrem toho, že zaženie vašu chuť na sladké, má aj iné benefity.

Afrodiziakum

Čokoláda je známa tiež ako silné afrodiziakum. Pomôže vám s naštartovaním libida a zvýši sexuálny apetít. A keďže dobre viete, že láska ide cez žalúdok, svoju polovičku určite chutným čokoládovým dezertom poriadne prekvapíte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 16:10