Na kvalitnej čokoláde si môžete pochutnať aj každý deň.dreamstime
StoryEditor

Čokolády sa v žiadnom prípade nevzdávajte. S týmto všetkým vám pomôže

25.02.2024, 14:00
Životný štýl

Hovoríte si pri jedení čokolády, že ste práve poriadne zhrešili? Že ste opäť neodolali a dali ste si sladkosť, ktorá vás opäť vzdiali od vášho cieľa za stratou kilogramov, či v udržiavaní si štíhlej postavy? Nabudúce sa do nej zahryznite pokojne bez výčitiek. Ak si vyberiete správne, urobíte pre svoje telo dokonca dobre.

Koncentrácia

Čokoláda zvyšuje produktivitu mozgu. Pomôže vám so sústredením sa a tiež podať lepší výkon. Okrem toho pozitívne vplýva aj na vašu náladu a celkovú psychickú pohodu. Niektorí vedci dokonca v súvislosti s čokoládou hovoria aj ako o preventívnom prostriedku proti Alzheimerovej či Parkinsonovej chorobe.

Antioxidant

Kvalitná tmavá čokoláda je bohatá na antioxidanty. Tie sú veľmi dôležité pre celkovú obranyschopnosť organizmu. Spomaľujú starnutie buniek, čo sa odrazí na vašej vitalite, ale aj na celkovom stave pleti. Okrem toho dokonca pomáha pri budovaní imunitného systému, čiže je tu o dôvod viac, prečo si túto pochúťku neodopierať.

Zdravé srdce

Ak trpíte vysokým cholesterolom, tiež by ste niektoré nezdravé druhy sladkosti mali vymeniť sa kúsok kvalitnej tmavej čokolády. Tá dokonca pomôže pri jeho znižovaní. Rovnako pôsobí aj na krvný tlak, podporuje optimálnu funkčnosť ciev a srdca. Aj tu však platí okrem kvality ešte jedno pravidlo...všetko s mierou!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 02:44