Za zápachom z úst môže byť aj nedostatočný pitný pitný režim.dreamstime
StoryEditor

Zapáchajúci dych vás viac trápiť nebude. Musíte si však osvojiť niektoré návyky

11.02.2024, 14:00
Životný štýl

Zapáchajúci dych môže negatívne vplývať na kvalitu vášho života. Je to nepríjemné nielen pre vás, ale aj vaše okolie. Pravidelná hygiena je síce základ, no v niektorých prípadoch ani zďaleka nestačí. Držte sa týchto rád, vďaka ktorým svieži dych docielite oveľa jednoduchšie.

Pomôže vám správne a dôkladne čistenie ústnej dutiny, ale aj dodržiavanie pitného režimu či zmena stravy.

Čisté zuby

Čistene zubov patrí azda k najzákladnejším hygienickým návykom. No len málokto túto činnosti robí vždy správne. O výbere správnej zubnej kefky sa neváhajte poradiť s vašim zubárom. Ten vám podľa stavu vašej zubnej skloviny ako aj ďasien poradí zubnú kefku, ktorej tvrdosť bude pre vás vhodná. Nezabudnite denne používať medzizubné kefky, alebo niť a tiež zubnú sprchu. Nepodceňujte ani preventívne prehliadky u zubára. Zubné kazy sú často zdrojom zápachu.

Čistý jazyk

Aj znečistený jazyk môže byť príčinou zápachu z úst. Škrabka na jazyk by preto mala byť vo vašej povinnej výbave. Pokiaľ ju nemáte, použite na čistenie jazyka kávovú lyžičku. Tá vás zbaví povlaku rovnako dobre.

image

Nezabudnite na pravidelné čistenie jazyka.

dreamstime

Pitný režim

Mať pod kontrolou svoj pitný režim znamená tiež urobiť jeden veľmi dôležitý krok na ceste k sviežemu dychu. Nápomocná vám bude predovšetkým čistá voda. Na sladké nápoje zabudnite. Rovnako na váš dych vplýva aj káva s mliekom či iné nápoje. Ak si ich aj doprajete, určite si následne ústa vypláchnite vodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 15:35