Kávovú usadeniu už viac nevyhodíte.dreamstime
StoryEditor

Keď zistíte, na čo všetko ju môžete použiť, už nikdy ju nevyhodíte! V hlavnej úlohe je kávová usadenina

25.01.2024, 14:00
Životný štýl

Kávičkári zbystrite pozornosť! Aj vy bežne po každej káve vyhadzujete kávovú usadeninu? Od teraz ju zbierajte do nádobky a využite nielen v kuchyni, ale aj kúpeľni. Prekvapí vás, s čím všetkým si poradí. A pritom je to odpad, ktorý často končí v koši.

Akonáhle si doprajete svoju obligátnu šálku kávy, môžete zaliatu mletú zmes ďalej používať.

Krásna vďaka káve

Kávovú usadeninu pokojne presuňte z vašej kuchyne aj do kúpeľne. Tam si poradí s odumretou kožou na vašom tele, ale aj celulitídou. Je to vďaka jej abrazivite, ale aj kofeíne, ktorý aj táto už použitá káva obsahuje. Nemusíte viac míňať peniaze na drahé telové peelingy. Tento máte doslova zadarmo a navyše bez chemikálií. Stačí, ak do usadeniny pridáte pár kvapiek oleja, prípadne ju zmiešate v mištičke s vašim obľúbeným sprchovacím gélom a nanesiete krúživými pohybmi po celom tele. Odmenou vám bude krásna a hebká pleť. Kávové zrnká sú aj účinným bojovníkom proti celulitíde. Tu by ste mali frekvenciu používania zvýšiť aspoň na tri až štyrikrát týždenne. Masírujte stehná a zadok po dobu troch minút. Pokožka bude prekrvená, pružná, hladká a príznaky celulitídy sa očividne zmiernia.

image

Z kávy si môžete urobiť ja prírodný peeling.

dreamstime

Kuchynský pomocník

Káva si svoje stále miesto zaslúži aj kuchyni. No nielen v kávovare. Každej gazdinke sa občas podarí niečo pripáliť. A práve tu môžete využiť kávu, ktorá vám ostala. Stačí, ak na dno hrnca nasypete usadeninu a pomocou hubky ňou bez problémov odstránite pripálený povrch. A to bez toho, aby ste si poškodili hrniec. V chladničke zase usadenina z kávy pohltí všetky pachy z jedál. Stačí, ak tam raz za tri dni dáte vždy novú usadeninu v mištičke a pohltí všetko, čo vám dráždi vaše čuchové zmysly.

V záhradke

Kávovú usadeninu využijete najmä počas pestovateľskej sezóny. No používajte ju len v prípade, že ste si kávu dali bez cukru, sladidiel či mlieka. V opačnom prípade môže mať opačný efekt, než by ste si želali. Stačí, ak kávovú usadeninu pridáte do pôdy. Rovnako vo vašich kvetináčoch, v ktorých máte izbové kvetiny, ako aj vonku pri pestovaní zeleniny či vašich okrasných rastlín. Káva pôdu vyživuje, pretože je plná minerálov, no zároveň údajne podporuje rast plodov a tiež priaznivo ovplyvňuje kyprosť pôdy. V neposlednom rade chráni vašu úrodu pred rôznymi škodcami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 00:02