Pozrite sa, ako dodržať novoročné predsavzatia.dreamstime
StoryEditor

Predsavzatia by nemali byť nereálne, ale malé a jasné: Takto sa vám ich podarí konečne dodržať

23.12.2023, 09:00
Životný štýl

Vianočné sviatky nevrcholia len polnočným odpočítavaním, ohňostrojom a objímaním, ale aj istými predsavzatiami, ktoré si do nového roku zvyknete dávať. Bohužiaľ, môže sa stať, že ani jedno z nich sa nesplní, vy rezignujete a budete opäť čakať do ďalšieho roku. Aby sa vám ich konečne podarilo dodržať, snažte sa riadiť podľa našich trikov.

Síce si predsavzatia dávate aj v priebehu roka, no priznajme si, že oslava nového roku je v tomto ohľade o čosi výnimočnejšia. Má v sebe totiž istú symboliku, kedy končí starý rok a začína sa nový. Každá z vás tak podvedome očakáva zmenu a určí si isté predsavzatia, ktoré by chcela aj splniť. Či už túžite schudnúť do vysnívaných šiat, nájsť si prácu, ktorá vás napĺňa alebo precestovať svet, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu naozaj dodržať novoročné predsavzatia.

Nereálne ciele sú nesplniteľné

Základom pri splnení stanovených cieľov je stanoviť si reálny cieľ. Iba tak totiž môžete zabrániť sklamaniu a stagnácii. Chcete schudnúť? Dajte si cieľ, že zhodíte päť kilogramov, nie 15 alebo 20. Túžite viac cestovať a spoznávať krajiny? Na začiatok si rozhodne naplánujte navštíviť miesta, ktoré sa nachádzajú bližšie k nášmu štátu a sú finančne dostupnejšie. Chcete si tento rok našetriť viac peňazí napríklad na kúpu vysnívanej značkovej kabelky? Zvoľte si mesačnú sumu, ktorú si budete odkladať, na základe príjmov a výdavkov.

Plánovanie je základ

Ak sa rozhodnete schudnúť, mali by ste si zostaviť jednoduchý plán cvičení a potom ho dodržiavať. Stačí, ak si ho zapíšete do diára alebo aplikácie, ktorá vás upozorní na ďalší tréning. Ak si budete chcieť našetriť viac peňazí, zostavte si program na celý rok. Vďaka plánovaniu sa vám tak nemôže stať, že poľavíte.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 12:52