Pozrite sa, ako dodržať novoročné predsavzatia.dreamstime
StoryEditor

Predsavzatia by nemali byť nereálne, ale malé a jasné: Takto sa vám ich podarí konečne dodržať

23.12.2023, 09:00
Životný štýl

Vianočné sviatky nevrcholia len polnočným odpočítavaním, ohňostrojom a objímaním, ale aj istými predsavzatiami, ktoré si do nového roku zvyknete dávať. Bohužiaľ, môže sa stať, že ani jedno z nich sa nesplní, vy rezignujete a budete opäť čakať do ďalšieho roku. Aby sa vám ich konečne podarilo dodržať, snažte sa riadiť podľa našich trikov.

Po neúspechu zabojujte ešte viac

Pri plnení predsavzatí sa vám môže stať, že aj napriek všetkej snahe neschudnete toľko kíl, koľko by ste chceli. Dôležité je však to, aby ste sa neobviňovali, nevzdávali a radšej sa na to pozreli inými očami. Vyskúšajte napríklad iný tréning, diétu alebo zmeňte psychické nastavenie.

Odmena je takisto dôležitá

Ak sa rozhodnete napríklad prestať jesť sladkosti a vydržíte mesiac či dva, rozhodne by ste sa za to mali odmeniť. V žiadnom prípade to však neznamená, že si máte dopriať všetko, čo nájdete po ruke, ale oslávte úspech inak. Môžete si napríklad upiecť obľúbený koláč, no v zdravšom prevedení.

Trpezlivosť ruže prináša

Týmto mottom by ste sa mali riadiť po celý čas plnenia vášho cieľa. Ak chcete schudnúť, nečakajte, že vašu vysnívanú postavu dosiahnete za pár týždňov. Uvedomte si, že prvé výsledky nespozorujete hneď a to vás nemôže odradiť. Ak budete trpezlivé a naďalej sa budete snažiť, o to viac budete napokon spokojnejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 17:19