Legíny vám môžu spôsobiť aj zdravotné ťažkosti.dreamstime
StoryEditor

Časté nosenie legín vám môže spôsobiť zdravotné problémy. Tieto to sú!

11.12.2023, 14:00
Životný štýl

Názory na legíny sa rôznia. Tie športové vám nikto vyčítať nebude. Nie sú považované za žiadne módne faux pass. Kritiku si však môžete vyslúžiť v prípade, že rôzne legíny nosíte do práce či do mesta, navyše s krátkym tričkom či topom. No tesné, sťahujúce legíny môžu mať negatívny dopad aj na vaše zdravie.

Legíny sú súčasťou šatníka každej ženy. No podobne ako úzke rifle, ani legíny by ste nemali nosiť príliš často.

Vyrážky

Prvým problémom, ktorý so sebou môže nosenie úzkych legín priniesť, sú zapálené vyrážky. Pokožka sa o priliehavý materiál neustále obtiera. Navyše dobre neodvádza pot a vniká vlhké prostredie, ktoré je priam živnou pôdou pre rôzne baktérie a mikroorganizmy. S vyrážkami sa môžete stretnúť najčastejšie na stehnách či zadku. Ak teda už nejaký čas bojujete s týmto problémom tak viete, kde môže byť ich pôvod.

Kŕčové žily

Príliš tesné oblečenie môže spôsobiť aj vznik, alebo zhoršenie stavu  kŕčových žíl. Zodpovednosť za to nesú najmä tie druhy legín, ktoré sú vyrobené zo sťahujúcich materiálov. Spomaľujú krvný obeh a vy tak skôr či neskôr budete bojovať s takzvanými varixami. Rovnako vás môžu trápiť opuchnuté nohy.

Infekcie

Niektoré štúdie poukazujú na to, že príliš časté nosenie tesných legín, či džínsov môže spôsobiť rôzne vaginálne infekcie. Aj v tomto prípade za to môže predovšetkým vlhko. Príznaky, ktoré by ste nemali podceňovať sú svrbenie, pálenie či výtok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 08:44