Vyrobte si jedinečný adventný veniec.unsplash
StoryEditor

Túžite po výnimočnom adventnom venci? Buďte kreatívne a vyrobte si ho samy doma

26.11.2023, 17:00
Životný štýl

Len máloktorá z vás si dokáže predstaviť nadchádzajúce sviatky bez adventného venca, ktorý symbolizuje priateľstvo a pokoj. Ak ste si ho ešte nestihli zakúpiť v obchode, no túžite po tom, aby bol naozaj výnimočný, môžete si ho vyrobiť aj samy doma. Pozrite sa, ako na to.

Tento rok sa advent začína o čosi neskôr, a to 3. decembra, takže máte ešte pár dní na to, aby ste svoju domácnosť dostatočne pripravili na nadchádzajúce vianočné sviatky. Hlavným znakom tohto obdobia je nepochybne adventný veniec, ktorý nielenže skrášli váš domov, ale pomôže vám s odratúvaním dní do Vianoc. Ak túžite po tom, aby bol ten váš veniec naozaj výnimočný, nemali by ste si ho kupovať v obchode, pretože je viac, než možné, že taký istý bude mať aj niekoľko ďalších ľudí. Naopak by ste si ho mali vyrobiť samy doma, čím zaručíte jeho jedinečnosť. Pozrite sa, ako na to.

Buďte nápadité a využite to, čo máte doma

Adventný veniec vyrobený vlastnoručne by sa mal skladať najmä z prírodných materiálov. Zabudnúť teda musíte na plastové doplnky či klasické sviečky. Pred samotnou výrobou je dôležité zaobstarať si jednotlivé materiály a prvky, ktoré budete používať. Čo sa týka základu adventného venca, natrhať si môžete vetvičky z jedle, tuje či brečtanu. Zo súčasných trendov môžete vyskúšať aj mach, eukalyptus alebo cezmínu. Na zdobenie môže byť skvelé usušené ovocie, badián, škorica, šišky, šípky či rôzne drevené a slamené dekorácie. Najdôležitejším prvkom adventného venca sú sviečky, ktoré najviac vyniknú v prevedení z včelieho vosku. Predovšetkým sa snažte byť nápadité a využite všetko to, čo máte doma po ruke, aby bol veniec výnimočný.

Vyrobte si výnimočný veniec

Pevnú kruhovú konštrukciu venca vytvorte z halúzok alebo slamy, ktorú upevnite špagátom či tenšími kúskami látky. Aby ste zakryli tento základ, povpichujte doň vetvičky z jedle, tuje alebo brečtanu. Na vzniknutý kruh pripevnite kovové podložky pod sviečky. Napokon veniec ozdobte šiškami, škoricou či ovocím, ktoré budú najlepšie držať vďaka drôtiku alebo tavnej pištole. Snažte sa využiť čo najviac fantázie, aby bol veniec dokonalý. Zároveň do výrobe nezabudnite zapojiť aj deti či partnera.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 04:13