S pribúdajúcim vekom sa mení aj vaše poprsie.dreamstime
StoryEditor

Prsia sa menia vekom. Ako vyzerajú keď máte dvadsať a ako v štyridsiatke?

26.11.2023, 08:00
Životný štýl

Prsia sú jedným z najvýraznejších symbolov ženskosti. Pútajú pozornosť a ženám dodávajú dávku sebavedomia. Alebo im ho naopak uberajú. Prsia sa menia vekom, pod vplyvom výkyvov hmotnosti, ale tehotenstvami a pôrodmi. Ako vyzerajú keď máte dvadsať a ako sú na tom keď máte 40?

Dnes už estetická medicína ponúka množstvo možností, ako mať prsia podľa svojich predstáv a preferencií v akomkoľvek veku. Ak však chcete ísť prirodzenou cestou, musíte rátať so zmenami, ktoré vás neminú.

V dvadsiatke

V dvadsiatke je vaša pokožka pružná a elastická. Prsia sú pevné a vy si tak môžete dovoliť nosiť ich aj bez podprsenky. Jediné, na čo je potrebné prihliadať je pravidelné krémovanie pokožky. Najmä, keď prsia rastú. V opačnom prípade môžu vznikať strie, ktoré vám môžu neskôr vadiť z estetického hľadiska. Ničím výnimočným nie sú práve v tomto období aj menšie hrčky, ktoré si dievčatá môžu nahmatať. Zväčša však nejde o nič vážne a sú to najmä cysty či fibrómy. V každom prípade už tu je na mieste venovať svojim prsiam dostatočnú starostlivosť a naučiť sa prevencii, ktorá bude pre vás rutinnou súčasťou mesiac čo mesiac.

V tridsiatke

V tridsiatke už pomaly začnete badať na svojich prsiach prvé zmeny. Pevnosť aj pružnosť sa pomaly stráca. Nie je to nič dramatické, no prsia už skutočne nebudú vyzerať ako v dvadsiatke. Pravidelné posilňovanie, krémovanie špeciálnymi spevňujúcimi krémami vám môže výrazne pomôcť oddialiť prvé príznaky starnutia. V tomto období už ženy majú väčšinou za sebou prvé tehotenstvo, pôrod aj dojčenie. Práve to sa na vašich prsiach a ich vzhľade podpíše najviac. Menia sa aj samotné bradavky a dvorce, ktoré sa môžu zväčšiť a zmeniť svoj tvar aj farbu.

V štyridsiatke

Prsia po štyridsiatke už strácajú elasticitu a tkanivo sa začína meniť na tuk. Ak patríte k ženám, ktoré sú obdarené väčšími prsami, práve v tomto veku začnete vnímať ich zmeny najviac. Čím väčšie a zároveň ťažšie sú prsia, tým viac na nich bude vidieť ako strácajú svoju pevnosť. Budú ovisnuté a vy budete musieť prihliadať na správny výber spodnej bielizne. Inak budete čeliť aj ťažkostiam s bolesťou chrbta.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 21:57