Vďaka štupľom do uší si môžete užiť lepší spánok.dreamstime
StoryEditor

Používate štuple do uší? Potom pozor na chyby, ktorých sa dopúšťa takmer každý

25.11.2023, 08:00
Zdravie

Patríte k typom, ktoré keď si ľahnú do postele hneď spia a nič ich počas spánku nevyruší, alebo naopak počujete každé šuchnutie a počas noci sa aj niekoľkokrát preberiete? Tí, ktorí sa radia do druhej skupiny často siahajú po štupľoch do uší, vďaka ktorým si môžu dopriať o niečo plnohodnotnejší spánok. No pozor, aby ste si nezarobili na zdravotné problémy.

Štuple do uší sú pre vás voľbou číslo jeden, najmä ak máte spálňu orientovanú do rušnej ulice, hlučných susedov, alebo partnera, ktorého neutíchajúce chrápanie vám nedovolí zaspať.

Záchrana pred hlukom

Štuple do uší sú skvelý pomocník. Sú vyrobené z materiálov, ktoré vás nijako neobmedzujú a dokážu odizolovať nepríjemné zvuky, ktoré vám bránia v plnohodnotnom spánku. Mnohí si bez štupľov do uší nevedia ani len predstaviť svoj odchod do postele. Ak ste totiž dlhodobo nevyspatí, môže sa to negatívne odraziť vo viacerých smeroch. Okrem vašej psychickej nepohody aj na vašej váhe, ale aj na oveľa vážnejších zdravotných problémoch. Používanie týchto pomôcok preto schvaľujeme, no dodržiavajte aj isté pravidlá.

Buďte opatrní

Niektorí odborníci varujú pred tým, že používaním štupľov do uší si zatláčate ušný maz hlbšie do zvukovodu. Podobne, ako pri nesprávnom čistení uší. V dôsledku toho môžete časom čeliť infekciám, ale aj nepríjemnému pískaniu v ušiach, či iným problémom. To vám však nemusí brániť v používaní týchto pomôcok aj naďalej. Akurát si aspoň dvakrát do mesiaca vyčistite uši pomocou špeciálnych kvapiek či oleja. Tie vás zbavia nahromadeného ušného mazu a odstránia aj ten, ktorý je usadený príliš hlboko. Okrem toho nezabudnite na pravidelné čistenie štupľov. Aj na to existujú vhodné prípravky, ktoré ich nie len čistia, ale aj dezinfikujú. Ak takúto starostlivosť podceníte či zanedbáte, môžete si do uší zaviesť infekcie, ktoré sú často veľmi bolestivé. Buďte preto pri používaní štupľov dôslední aj v tomto smere. Nech máte nie len dobrú noc, ale aj ráno.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 11:49